Avrupa Parlamentosu'ndan Erbaş'ın hutbesine ilişkin açıklama!

Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın "İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lûtîliği, eşcinselliği lanetliyor." hutbesine ilişkin, "Türk makamları, nefret söylemine veya LGBTİ'lilere karşı herhangi bir ayrımcılığa gerekçe göstermek için kültürel, geleneksel veya dini değerleri kullanmama tavsiyelerine uymalıdır." açıklamasında bulundu. 

GÜNDEM 06.05.2020, 16:50 06.05.2020, 16:53
Avrupa Parlamentosu'ndan Erbaş'ın hutbesine ilişkin açıklama!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ramazan ayının ilk cuma hutbesinde, "İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lûtîliği, eşcinselliği lanetliyor." ifadelerini kullanmıştı.

Avrupa, Erbaş'ın hutbesinden rahatsız oldu.

"Dini değerler, LGBT'lilere nefreti haklı çıkarmak için kullanılmamalı"

Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "lgbtihaklarıinsanhaklarıdır" etiketine yer verdi. 

Amor, paylaşımında, "Avrupa Konseyi'nin tüm üyeleri gibi Türk makamları da nefret söylemine veya LGBTİ'lilere karşı herhangi bir ayrımcılığa gerekçe göstermek için kültürel, geleneksel veya dini değerleri kullanmama tavsiyelerine uymalıdır." ifadelerini kullandı. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Erbaş'a yönelik açıklamaları nedeniyle Ankara Barosu yöneticileri hakkında soruşturma başlatmıştı. 

Bu konuya da işaret eden Amor, Avrupa Konseyi'nin ayrımcılığa karşı 12'nci protokolünün Türkiye tarafından onaylanması gerektiğini belirtti. 

Ali Erbaş'ın hutbede okuduğu ayet

Prof. Dr. Ali Erbaş, Kur'an-ı Kerim ayetlerine dayandırdığı hutbesinde şöyle demişti:

"Ey insanlar! İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lûtîliği, eşcinselliği lanetliyor. Nedir bunun hikmeti. Hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir, bunun hikmeti. Yılda yüzbinlerce insan gayri meşru ve nikâhsız hayatın İslami literatürdeki ismi zina olan bu büyük haramın sebep olduğu Hiv virüsüne maruz kalıyor. Geliniz bu tür kötülüklerden insanları korumak için birlikte mücadele edelim."

Yorumlar (0)