Avrupa hayali canından ediyordu: Kaçak göçmenin akıl almaz yöntemi

Avrupa’ya kaçak yollarla geçiş yapmak isteyen Cezayirli göçmen, İstanbul Fatih’ten Makedonya’ya dönecek olan tur otobüsünün motor kısmına saklandı. 

GÜNDEM 13.06.2022, 10:00 13.06.2022, 10:07
Avrupa hayali canından ediyordu: Kaçak göçmenin akıl almaz yöntemi

Edinilen bilgiye göre olay, önceki gün öğle saatlerinde meydana geldi. Makedonya’dan İstanbul’a gelen tur otobüsü, program sonrası yeniden Makedonya’ya dönmek üzereydi. Avrupa’ya kaçak yollarla geçiş yapmak isteyen Cezayirli göçmen ise bunu fırsat bilerek aracın motor kısmına gizlice giriş yaptı. Laleli’den hareket eden otobüsün alt kısmında bir süre sonra çığlıklar duyuldu. Otobüsü durduran şoför, muavinler eşliğinde aracını altını kontrol etmeye başladı. 



Düşmemek için kendini motor kısmına iple bağladı

Yapılan incelemede motor kısmında bir kişinin olduğu görüldü. Şoförün ihbarı üzerine bölgeye polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Motor kısmına sıkışan kaçak göçmeni çıkarmak için başlatılan çalışmalar 1 saat boyunca sürdü. Ekipler tarafından araç altında yapılan incelemede, Cezayir uyruklu şahsın yere düşmemek için kendisini iple motor kısmına bağladığı anlaşıldı. İpi kestikten sonra göçmeni sıkıştığı noktadan çıkarmayı başaran ekipler, ardından şahsı sağlık ekiplerine teslim etti. Vücudunda derin yaralar oluştuğu belirlenen kaçak göçmene ilk müdahale, olay yerinde yapıldı. Cezayirli göçmen, ardından ambulans eşliğinde hastaneye kaldırıldı. 



Yorumlar (0)