Avrupa'da en yüksek vaka sayıları Türkiye'de görülünce Bilim Kurulu harekete geçti!

Türkiye'de Kovid-19 vaka sayılarının Avrupa'da ilk sıraya oturmasının ardından Bilim Kurulu bugün saat 17.00'de toplanma kararı aldı. 

GÜNDEM 31.03.2021, 10:46 31.03.2021, 18:17
Avrupa'da en yüksek vaka sayıları Türkiye'de görülünce Bilim Kurulu harekete geçti!

Son günlerde koronavirüs vaka sayısında yaşanan artışın ardından Türkiye, bu anlamda Avrupa’da en üst sıralara çıktı.

En çok vaka bildiren ülke Türkiye

Kademeli normalleşme kararlarının ardından Türkiye’de, vaka sayıları tekrar yükselişe geçmiş, bir ay gibi kısa bir süre içinde vaka sayıları 7 binden 37 binlere kadar çıktı.

Dün akşam saatlerinde açıklanan sayıların ardından Türkiye, 37 bin 303 vaka sayısı ile Avrupa ülkeleri arasında bir günde en çok vaka bildiren ülke konumunda yer aldı. Virüsün mutasyon geçirdiği ve Güney Afrika, İngiltere ve Brezilya varyantları olarak bilinen mutasyon virüslerin de Türkiye’nin tamamına yayıldığı belirtildi.

Gündem, mutasyon ve vaka artışları 

Yaşanan son gelişmelerden sonra Bilim Kurulu, bugün saat 17.00’de video konferans aracılığıyla toplanma kararı aldı. Bugünkü toplantıda, mutasyonlardaki son durum, tedbirler, vaka artışları, aşı tedariki ve aşılama süreci gibi konuların konuşulacağı belirtiliyor. Toplantının bitmesinin ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sözlü ya da yazılı bir açıklama yapacağı düşünülüyor.

Yorumlar (0)