Avn'ın, Osmanlı açıklamasına AK Parti'den tepki!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Lübnan Cumhurbaşkanı Avn'ın Osmanlı Devleti aleyhindeki açıklamalarıyla ilgili "Bu ifadeleri tümüyle reddediyoruz, protesto ediyoruz." ifadesini kullandı.

GÜNDEM 02.09.2019, 18:32 02.09.2019, 19:26
Avn'ın, Osmanlı açıklamasına AK Parti'den tepki!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK gündemine ilişkin açıklamalar yaptı.

Türkiye'nin kendi savunma sistemini güçlendirmek için bulunduğu girişimlere karşı konan tavırlara ilişkin Çelik, "Bunu sanki ittifaka (NATO) karşı ya da uluslararası ortaklarımıza karşı meydan okuma gibi sunanların aslında ortaya koydukları tavrın herhangi bir şekilde siyasi ya da diplomatik bir değeri yok." dedi.

Çelik, Türkiye'nin NATO ile ilişkilerini ikide bir eleştiri konusu yapmanın, baştan aşağıya propagandadan ibaret yanlış bir yaklaşım olduğunu kaydetti.

Öte yandan Çelik, Lübnan Cumhurbaşkanı Avn'ın Osmanlı Devleti aleyhindeki açıklamalarına ilişkin, "Bu ifadeleri tümüyle reddediyoruz, protesto ediyoruz." dedi.

AVN, NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Avn, Lübnan Devleti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla dün akşam yaptığı televizyon konuşmasında şu ifadeleri kullanmıştı: 

"Osmanlı boyunduruğundan kurtulma girişimlerinin tümü şiddet, cinayet ve mezhep çekişmesiyle sonuçlandı. Osmanlıların özellikle 1. Dünya Savaşı yıllarında Lübnanlılara uyguladığı devlet terörünün, kıtlık ve zorla çalıştırma dahil olmak üzere yüz binlerce kurbanla sonuçlandığını, 1. Dünya Savaşı'nın sona ermesiyle Osmanlıların hezimeti ve Fransız nüfuzuyla birlikte ülke tarihinde yeni bir döneme geçildiğini" diye konuşmuştu.


 

Yorumlar (0)