AVM'ler kapılarını yeniden açmaya hazırlanıyor!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle Mart ayının ikinci yarısından itibaren kapılarını kapatan AVM'ler, tekrar açılmaya hazırlanıyor.

GÜNDEM 24.04.2020, 14:49
AVM'ler kapılarını yeniden açmaya hazırlanıyor!

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının tespit edilmesinin ardından önlem amaçlı kapılarını kapatan AVM'lerden haber geldi. 

Kapalı olan AVM'ler gerekli önlemlerin alınması koşuluyla 8-15 Mayıs tarihleri arasında kademeli olarak açılmak üzere hazırlık yapıyor.

"Amaç gelir beklemek değil"

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hüseyin Altaş, alışveriş merkezlerini 8-15 Mayıs tarihleri arasında kontrollü olarak açmaya hazırlandıklarını kaydederek, "İtalya, İspanya, Almanya gibi ülkeler kademeli olarak alışveriş merkezlerini açtı. Burada amaç gelir beklemek değil. Hayatın yavaş yavaş normale döndürülmesini sağlamak." ifadelerini kullandı. 

"Maske dağıtılacak, belli mesafeler konulacak"

Altaş, gastronomi, sinema ve çocuk oyun alanlarını daha ileri tarihe bırakıp normal alanları açmayı düşündüklerini aktararak, şunları söyledi:

"Ancak kurallar ve hijyen önlemleri çok sıkı olacak. Maske dağıtılacak, belli mesafeler konulacak. Belli aralıklarla müşteri alınacak. Bu konuda Bilim Kurulu, kamu ve perakendecilerle konuşuyoruz.

Kamu tarafında kontrollü açılabileceğine yönelik görüşler var. Perakendecilerin de görüşlerine kulak vererek, ciddi kontrollerle ve şartlara uyularak kademeli olarak açmayı planlıyoruz."

Yorumlar (0)