AVM'ler açılıyor: Maskesiz girilmeyecek, ateş ölçülecek!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde atılan normalleşme adımları kapsamında yarın alışveriş merkezleri açılıyor. Maskesiz girilemeyecek olan AVM'lerde ziyaretçilerin ateşi ölçülecek. 

GÜNDEM 10.05.2020, 15:40 10.05.2020, 15:43
AVM'ler açılıyor: Maskesiz girilmeyecek, ateş ölçülecek!

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının tespit edilmesinin ardından alınan önlemler dâhilinde, alışveriş merkezlerinde yer alan pek çok mağaza, faaliyetlerine geçici süreyle ara verdi.

Alışveriş merkezlerinde yalnızca market ve eczaneler, belirli saatlerde hizmet vermeyi sürdürdü. 

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde atılan normalleşme adımları kapsamında yarın alışveriş merkezleri açılıyor. 

Antalya kent merkezinde yer alan bir alışveriş merkezinde açılış için gerekli tedbirlerin alındığı görüldü. AVM'de yer alan 130 mağazadan sadece 15'i yarın açılacak. Antalya'da bulunan bazı AVM'ler ise açılışlarını 1 Haziran günü gerçekleştirecek. AVM'nin giriş kapısına asılan yazıda, maskesiz girilemeyeceği ve ziyaretçilerin ateşinin ölçüleceği bildirildi. 

Öte yandan, koridorlara sosyal mesafe kuralına riayet edilmesi gerektiğini gösteren uyarılar konulurken, yemek katında bulunan tüm masa ve sandalyelerin kaldırıldığı fark edildi.

AVM'nin içerisine yeni tip koronavirüse (Covid-19) ilişkin bilgilendirici afişler yerleştirildi.

Tuvaletlerin kapıları, temassız çalışacak şekilde ayarlandı. Lavabolar arasında da birer boşluk bırakıldı. 

Temizlik hizmeti için "dezenfeksiyon ekibi" oluşturuldu. Asansör ile yürüyen merdivenler, sosyal mesafe kuralına uygun şekilde yeniden tasarlandı. 

Yorumlar (0)