Av yasağı öncesi son balıklar tezgahlarda

1 Eylül 2021 tarihinde denizlerde başlayan av sezonu 15 Nisan Cuma günü bitiyor. Sezondaki son balıklar ise tezgahlarda görüldü.

GÜNDEM 14.04.2022, 11:02 14.04.2022, 18:00
Av yasağı öncesi son balıklar tezgahlarda

Denizlerde 1 Eylül 2021 tarihinde av sezonu başlamıştı. 15 Nisan Cuma gününde av sezonu sona eriyor. Yasağın öncesinde balıkçılar son kez denize açılarak ağlarını bıraktı ve ürünler tezgahlardaki yerlerini aldı. Kimi balıkçılar ise av sezonunu erken kapatarak, hem teknelerini hem de ağlarını onarmaya zaman ayırdı.

“Vatandaşlarımız balıklarını buzluklarında saklasınlar”

Muammer Arduç, vatandaşları balık almaya davet ederek, “Halkımız elini çabuk tutup, balığını alsın ve buzluklarına koysun. Balıklarımız şu anda tezgahlarımızda var. Bütün balıklarımız var. Sezonun sona ermesiyle birlikte fiyatlar da biraz daha artacaktır.” şeklinde konuştu.

“Herkese göre balık var”

Balık fiyatlarına ilişkin bilgi paylaşan Erhan Gün ise, “Tezgahlara hamsi, çinekop, istavrit bütün balıklar geliyor. Mazot yüksek olduğundan maliyetlere de yansıyor. Tezgahta çupra var. Tanesi 350-400 gram, levrekler var yine aynı gramaj ölçüsünde. Balıkta çeşitlilik fazla olduğundan herkese göre de balık var.” dedi.

“Her sene olduğu gibi tamir işlerimize başladık”

Geçtiğimiz sezonun sonunda ağ tamir işlerini gerçekleştirdiklerini söyleyen Ahmet Emin Gerçek, “Sezon bittiğinde her sene olduğu gibi ağ tamir işlerimize başladık.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)