Atmaca tam isabet vurdu: Harekat merkezinde coşku dolu anlar

İlk milli Atmaca güdümlü füzemizin test atışının gerçekleştirildiği harekat merkezinde Hulusi Akar ve beraberindeki heyet füzenin tam isabet gerçek bir su üstü hedefini vurmasının ardından büyük bir coşku yaşadı.

GÜNDEM 18.06.2021, 23:04 19.06.2021, 00:54
Atmaca tam isabet vurdu: Harekat merkezinde coşku dolu anlar

İlk milli Atmaca güdümlü füzemiz seri üretim hattından çıktı ve test atışı gerçekleştirildi.

Test atışını takip etmek için Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz Sinop’a geldi.

Akar, Sinop Havalimanı’nda Vali Erol Karaömeroğlu ve diğer yetkililer tarafından karşılandı ve buradan limana hareket etti.

Atışın gerçekleştirileceği milli gemi TCG Kınalıada korvetinde Hulusi Akar, Donanma Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu tarafından karşılandı ve Akar ile komutanlara faaliyetlere ilişkin brifing verildi.

Akar, atış talimatını verdi

Brifing sonrası Akar ve komutanlar geminin savaş harekat merkezine geçti ve buradan da Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın özel atışını takip etti.

Atıştan önce gerekli önlemlerin alındığı ve atışın belirlenen sahada yapıldığı, saha emniyetinin bütünüyle sağlandığı ifade edildi.

Atış senaryosu dahilinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından hurdaya ayrılan bir gemi hedeflendi.

Füze tam isabetle vurdu

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın talimatı sonrası TCG Kınalıada’dan yapılmış olan atışla birlikte gemi tam isabetle vuruldu. Bölgedeki iki F-16 ve keşif uçağından aktarılmış olan görüntülerle atışın her anı harekat merkezinden an be an izlendi. Hedefle füzenin tam isabetle vurulduğu anda savaş harekat merkezinde büyük bir coşku hakimdi.

Akar, başarılı atış sonrası personele telsizle hitap etti ve “Kutluyorum sizleri. Bundan sonra aynı tempoda ve şiddette çalışmayı sürdürerek inşallah daha nice başarıları göreceğiz.” şeklinde konuştu.

Roketsan’ın geliştirdiği Atmaca Güdümlü Mermisi, gelişmiş güdüm sistemi ve 220 km menziliyle dikkatleri üzerine çekiyor. Güdümlü mermi hareketli ve sabit su üstü amaçlarına dair kullanılabiliyor.

Yorumlar (0)