Atilla Halit’ten Kazakistan çıkışı: ‘Bu diktatöre sorarım...’

Yurt dışında yaşamını sürdüren Türkmen asıllı Atilla Halit’ten Kazakistan Çıkışı geldi. Atilla Halit, Rusya ve Putin’e tepki göstererek “Bu diktatöre şunu sormak istiyorum: Kırımı neden işgal ettiniz?” açıklamasını yaptı. 

GÜNDEM 11.01.2022, 09:43 11.01.2022, 17:52
Atilla Halit’ten Kazakistan çıkışı: ‘Bu diktatöre sorarım...’

Yurt dışında hayatını sürdüren Türkmen asıllı Atilla Halit, son günlerde Kazakistan’da yaşanan olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Bu diktatöre sorarım…”

Türkmen asıllı Atilla Halit, Rus askerinin Kazakistan’a girmesine yönelik okyanus ötesi ve Batı devletlerinden bir tepki gelmemesine yönelik eleştirilerde bulundu. Din, insan hakları, vicdan özgürlüğü ve demokrasi kavramlarını senelerdir dile getiren okyanus ötesi ve batı ülkelerinin, Rusya’nın Kazakistan’a asker göndermesini sessizce izlediklerini belirten Atilla Halit, şunları söyledi:

“Kazakistan'da yaşananların perde arkasına bakıldığında yılbaşından önce; Nazarbayev'in St. Petersburg'da Putin ile görüşmesinin ardından Rus ve batılı provokatörler Kazakistan'da kısa bir süre içinde halkı sokağa döktüler. Putin’in by-pass ettiği Nazarbayev ve hükümetteki kişiler pasifize edilerek Cumhurbaşkanı Tokayev, adeta Putin'e teslim olmuştur. Rusya'nın öncülüğünde kurulan Bağımsız Devlet Topluluğunun seneler önce aldığı ’Bir ülke sıkıştığında Rusya'ya ya da bir diğer Bağımsız Devletler Topluluğu üyesinden askeri destek talep edebilir’ ifadeleri anlaşmaya dahil edilmiştir. Kendini koruyamayan Ermenistan dahi Kazakistan'a asker yollamıştır. Geçmişte Putin'in söylediği ‘Rus'un yaşadığı bütün ülkelerde, Rusya'nın söz hakkı vardır’ açıklaması şunları akla getirmiştir. Bu diktatöre sorarım: Kırım'ı niye işgal ettiniz? Ukrayna'nın Donetsk bölgesini niye ablukaya aldınız? Gürcistan'ı perişan, Çeçenistan'ı yok ettiniz. Sizin Akdeniz'de ne işiniz var da senelerdir süren savaşı ABD ile beraber devam ettiriyorsunuz?”

 “ABD, Çin, Rusya ve Avrupa kafa yapısını değiştirmelidir”

Dünyanın tüm ülkelerinin ve milletlerinin biraz daha rahat nefes alabilmesi için ABD, Çin, Rusya, ve Batı Avrupa’nın, zihniyetini ve kafa yapısını değiştirmesi gerektiğine dikkat çeken Atilla Halit, sözlerini şöyle tamamladı: 

“Kendi ifade edemediğiniz şeyi, Duma'nın delisi faşist Vladimir Jirinovski'ye söyletmeye çalışıyorsunuz. Kendisine Rusya'da, Turan ve Türkler ile ilgili programlar yaptırıyorsunuz. O ruh hastası klinik vaka, Kafkaslar ve Orta Asya’da en büyük problemin Turan ve Türkler olduğunu belirtiyor. ABD, Avrupa, Rusya ve Çin birbirinizi sevmeseniz dahi milli çıkarlarınız mesele olduğunda hiç birbirinize dokunmuyorsunuz. Taliban, yakın zamanda Özbekistan'a girerse Özbekistan'da Rus askerini görürsek kimse şaşırmasın. Dünyanın nefes alması için ABD, Avrupa, Çin ve Rusya, zihniyetini ve kafa yapısını değiştirmelidir. Bu teknolojik dönemde bu delilerden bir tanesi, 3. Dünya Savaşı’nı çıkarabilir. Dünyanın her bölgesindeki Azeri, Türkmen, Kırgız, Özbek, Kazak ve duyarlı dünya vatandaşları Rusya’nın bu işgaline sert bir tepki göstermelidir. Geçmişte Rusya'yı, Afganistan'a Afgan devleti çağırmıştı. Bu çağrının, ondan farkı yoktur.

Kamuoyuna saygılarımla arz ederim.”

Yorumlar (0)