Atık toplayıcılar için yeni uygulama yolda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, atık toplayıcıların mesleki statüsünün artırılacağını ve çalışma şartlarının iyileştirileceğini kaydetti.

GÜNDEM 08.04.2022, 00:24 08.04.2022, 10:03 Hakan Öksüz
Atık toplayıcılar için yeni uygulama yolda!

Atık toplayıcıların çalışma koşullarıyla ilgili düzenleme yapılıp yapılmayacağı konusu bir süredir gündemi meşgul ediyordu. Bu konuyla ilgili heyecanlandıran açıklama; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan geldi. Kurum, çalışma koşullarının iyileştirileceği müjdesini verdi.

Bir otelde gerçekleştirilen iftara Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, atık toplayıcılar ve sendika temsilcileri de katıldı. 2017 yılında Sıfır Atık Projesi'ni başlattıklarını kaydeden Bakan Kurum, bunun ülkede başlatılan en büyük çevre hareketi olduğuna vurgu yaptı.

"Sizin sayenizde 30 milyar liralık tasarruf yaptık"

Atık toplayıcıların daha sağlıklı şartlarda çalışabilmesi için ciddi bir çalışma içine girdiklerini atara Kurum, bu işçilerin mesleki statüsünün artırılacağını söyledi. Atık toplayıcı işçilerinin sayesinde 25 milyon ton atığın üretim çarkına geri kazandırıldığına değinen Bakan Kurum, "Bu tam 30 milyar liralık tasarruf anlamına geliyor. 265 milyon ağaç, bu sayede kesilmekten kurtuldu." dedi.

"Siyasi ideolojilere alet ettirmeyeceğiz"

Birleşmiş Milletler'in bu çevfre hareketini ödüllendirdiğini hatırlatan Kurum, "Atık toplayıcı emekçi çalışanlarımızın katkısı çok büyük. Ülke ekonomisine kattığı değer, zannedilenden çok daha fazla. Sizin alın terinizi, hiçbir siyasi ideolojiye alet ettirmeyeceğiz. Çok yakında uygulamaya geçireceğimiz çalışmalarımız var. Statünüz artırılacak. Çalışma şartlarınız iyileştirilecek." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)