Ateş Serbest Tatbikatı'ndan nefes kesen görüntüler!

Türk ordusunun gücünü göstermek için düzenlenen "Ateş Serbest-2020"de ilk kez Kargu Kamikaze İHA (insansız hava aracı) ve OMTAS orta menzilli tanksavar silah sistemi ile hedefler tek tek ortadan kaldırıldı. Söz konusu faaliyet sırasında nefes kesen görüntüler ortaya çıktı. 

GÜNDEM 22.10.2020, 12:39 22.10.2020, 12:48
Ateş Serbest Tatbikatı'ndan nefes kesen görüntüler!

"Ateş Serbest-2020" faaliyeti, Türk ordusunun gücünü herkese göstermek ve caydırıcılığını artırmak, aynı zamanda birlikler arasındaki ateş desteğinin daha iyi şekilde koordine edilmesini sağlamak amacıyla düzenlendi. Söz konusu faaliyete Hava Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri ve Kara Kuvvetleri'nin yanı sıra Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı personelin katıldığı ifade edildi. Faaliyete katılım gösteren toplam personel sayısı 1.096 olarak açıklandı. 

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) envanterine dâhil edilen 4 silah sisteminin, "Ateş Serbest-2020" faaliyetinde ilk kez yer aldığı görüldü. Söz konusu faaliyet sırasında 37 silah sisteminin kullanıldığı ve hedeflerin tek tek ortadan kaldırıldığı fark edildi. 

"Ateş Serbest-2020" faaliyeti, "Ateşin Gücü" sloganı ile düzenlendi. Faaliyet dâhilinde gerçekleştirilen atışlar; hem sınır ötesinde hem de yurt içinde görev alan Mehmetçik'e, şehit ve gazilere, Karabağ'da işgal altındaki topraklarının kurtarmak için mücadelede eden Azerbaycan askerlerine ithaf edildi.

Milli Savunma Hulusi Akar'ın takip ettiği faaliyet sırasında ilk olarak milli piyade tüfek atışlarının yapıldığı görüldü. Piyadeler, Pençe-Kaplan gibi pek çok operasyon sırasında kullanılan tüfekler ile atışlarını yaptı. Daha sonra da keskin nişancı atışlarının başladığı fark edildi. 

Keskin nişancılar tarafından bir kilometre uzaklıkta bulunan küçük hedeflere yönelik isabetli atışlar gerçekleştirildi. Protokol üyelerinin beğendiği keskin nişancı atışlarının ardından makineli tüfek atışlarına geçildi. 

İstihkamcıların mayınlı sahalardan geçit açtıkları, daha sonra zırhlı personel taşıyıcıların üstlerine konulan silahlar, roketatarlar ve yerli üretim bomba atarlar ile atışların sürdürüldüğü görüldü.

Tank takımı tarafından ilk olarak "duran hedefler", daha sonra da "hareketli hedefler" imha edildi. OMTAS orta menzilli tanksavar silah sistemi tarafından gerçekleştirilen atışlar da nefes kesti. Söz konusu silah sisteminin yerli ve milli olanaklarla geliştirildiği öğrenildi.

Kornet-E atışları, yaklaşık 4.500 metre uzaklıkta bulunan hedefe yönelik gerçekleştirildi. Daha sonra da Korkut Kundağı Motorlu Namlulu Alçak İrtifa Hava Savunma Silah Sistemi atışlarının başarılı bir şekilde yapıldığı görüldü. 

Kargu Kamikaze İHA'nın (insansız hava aracı) tespit ettiği hedefe saldırı düzenlendi. Söz konusu hedefin etkili bir şekilde ortadan kaldırıldığı fark edildi. 

Obüs ve havan bataryalarından gerçekleştirilen atışlardan sonra "Ateş Serbest-2020", yerli üretim olan Fırtına obüslerinin atışları ile bitti. 

İşte "Ateş Serbest-2020" faaliyetinden görüntüler...

Yorumlar (0)