Atatürk vefatının 84. yılında anıldı! Devlet erkanından Anıtkabir’de tören

Türkiye Cumhuriyeti'nin inşasını sağlayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, hayata gözlerini kapatmasının 84. senesinde Anıtkabir'de gerçekleştirilen devlet töreniyle anıldı.

GÜNDEM 10.11.2022, 10:40 11.11.2022, 08:03
Atatürk vefatının 84. yılında anıldı! Devlet erkanından Anıtkabir’de tören

Atatürk’ün vefatının 84. senesinde Anıtkabir'de düzenlenen tören, devlet erkanının Aslanlı Yol’da yürüyüşüyle saat 08.50 başladı. Başkanlığını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı kortejde, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, bürokratlar, siyasi parti temsilcileri, kuvvet komutanları, yüksek yargı organlarının başkanları ve diğer devlet yetkilileri yer aldı.

Çeleng bırakıldı, saat 09.05’te saygı duruşuna geçildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, beyaz ve kırmızı karanfillerden oluşturulmuş ay yıldızlı çelengi, Atatürk'ün mozolesine bıraktı. Ulu önder Atatürk'ün 84 sene önce hayata gözlerini yumduğu saat olan 09.05'te saygı duruşuna geçildi ve sonrasında İstiklal Marşı okundu.

Saygı duruşu esnasında gönderde bulunan Türk bayrağı yarıya çekildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki devlet erkanı, buranın ardından Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti.

“Mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz”

Misak-ı Milli Kulesi'nde Anıtkabir Özel Defteri'ne imza atan Erdoğan, deftere şu cümleleri yazdı: "Aziz Atatürk, hayata gözlerinizi kapatmanızın 84'üncü senesinde zatıalinizi, kahraman silah arkadaşlarınızı ve hayatlarını ortaya koyarak istiklalimize sahip olan aziz şehitlerimizi bir defa daha rahmetle ve minnetle yad ediyoruz. 'En büyük eserim' olarak isimlendirdiğiniz Türkiye Cumhuriyeti'ni şu anda 85 milyon vatandaş olarak 'Türkiye Yüzyılı' düşüncesiyle geleceğe daha kuvvetli, daha gururlu bir biçimde hazırlıyoruz. Milletimizin uzun senelerdir bulunan hayallerini gerçeğe çevirerek asla durmayacağız. Mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz ve yapılan saldırılar karşısında yılmayacağız. Ruhun şad olsun."

Yorumlar (0)