Atatürk Hakkında Yazılmış Benzersiz Biyografiler

Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal gerek yurtiçinde gerek yurtdışında bir çok kitaba konu oldu ve olmaya da devam ediyor. İşte Atatürk hakkında ufkunuzu açacak 5 biyografi...

GÜNDEM 10.11.2020, 07:15 10.11.2020, 07:42
Atatürk Hakkında Yazılmış Benzersiz Biyografiler

1. Lord Kinross- Atatürk

1952 yılında, İngiliz hükümetince Atatürk hakkında bir biyografi yazmakla görevlendirilen Patrick Kinross, bu kitap yaklaşık 5 yıl çalıştı. Kitapta Atatürk ile ilgili neredeyse her konuda bilgi bulmak mümkün.

2. Andrew Mango- Atatürk

İngiliz yazar Andrew Mango Türkiye’ye hiçte uzak bir isim değil. Hatta kendisi İstanbul doğumlu. Patrick Kinross gibi yaklaşık 5 senelik çalışmayla bu kitabı yayınladı.

3. Şevket Süreyya Aydemir- Tek Adam

Cumhuriyet Dönemi ile ilgili kaynaklarımızın çoğunu oluşturan Şevket Süreyya sadece Atatürk değil, İsmet İnönü ve Enver Paşa ile ilgili yazdığı biyografilerle de biliniyor.

4. Klaus Kreiser- Atatürk

Türkiye ve Osmanlı tarihinde uluslararası bir üne sahip Alman yazar bu çalışmasında saf övgülerden ve keskin muhalefetten kaçınarak oldukça tarafsız ve besleyici bir anlatı sunuyor.

5. Yakup Kadri Karaosmanoğlu- Atatürk

Yakup Kadri, Cumhuriyet Dönemi’nde yaşananları Şevket Süreyya ile birlikte en iyi kaleme alan yazarlarımızdan ve düşünürlerimizden birisi olarak karşımıza burada da çıkıyor. Gerek döneme şahit olması gerek Atatürk ile kişisel münasebeti nedeniyle çok önemli bir kaynak.

Yorumlar (0)