Atatürk'e ve Türk bayrağına çirkin saldırı

Trabzon'da üzerinde Mustafa Kemal Atatürk'ün posterinin de yer aldığı Türk bayrağının yere atılmasına ilişkin gözaltına alınan iki şüpheliden biri tutuklandı, diğeri ise adli kontrol koşuluyla serbest bırakıldı.

GÜNDEM 18.06.2022, 23:13 19.06.2022, 12:13
Atatürk'e ve Türk bayrağına çirkin saldırı

Ortahisar ilçesindeki Kemerkaya Mahallesi Cevdet Akçay Sokak üzerinde bulunan cep telefonu aksesuarları satışı yapan bir iş yerinin sahibi, dükkanın önünde asılı olan Mustafa Kemal Atatürklü Türk bayrağının yerinde olmadığını gördü.

Bayrağın yerde olduğunu gören dükkan sahibi, bölgedeki güvenlik kameralarının kayıtlarını seyretti.

Söz konusu kayıtlarda, dün akşam saatlerinde dükkanın yer aldığı ara sokaktan geçen iki şahıstan birinin, etrafı kolaçan ettikten sonra Trabzonspor bayraklarının da asılı olduğu ipteki Türk bayrağını çekip yere attığı görüldü.

Olay anına dair görüntülerin sosyal medya platformlarında yayılması üzerine tahkikat başlatan emniyet güçleri, bayrağı yere atan şahsın V.E., yanındaki şahsın ise A.S. olduğunu tespit etti.

Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü'nden açıklama

Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü tarafından konuya dair gerçekleştirilen açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

"Atatürklü Türk bayrağına saldırıda bulunulması hususuyla ilgili adli makamlardan gelen talimata istinaden gerçekleştirilen çalışmalarda, Türk bayrağını yere atanın V.E., yanındakinin ise A.S. olduğu belirlenmiştir. V.E. ve A.S. ekiplerimizin faaliyetleri neticesinde yakalanmıştır. Şahıslar hakkında 'Mustafa Kemal Atatürk'ün anısına alenen hakaret ve Türkiye Cumhuriyeti'nin egemenlik alametlerini alenen aşağılama' suçlarından adli soruşturma başlatılmıştır."
 

Bir kişi tutuklandı

Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan iki şüpheli, polis karakolundaki işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye gönderildi.

Savcılık sorgusunun akabinde şüpheli şahıslardan V.E., çıkarıldığı nöbetçi hakimlik tarafından tutuklandı, diğer şüpheli şahıs ise adli kontrol koşuluyla serbest bırakıldı.


(Arşiv)

Yorumlar (0)