Ataşehir Belediyesine “ihale” operasyonu: 28 gözaltı

İstanbul Ataşehir Belediyesinde "ihaleye fesat karıştırma" incelemesi çerçevesinde operasyon gerçekleştirildi. İçerisinde 3 belediye başkan yardımcısının da yer aldığı toplamda 28 kişi gözaltına alındı.

GÜNDEM 03.02.2023, 15:02 04.02.2023, 13:36
Ataşehir Belediyesine “ihale” operasyonu: 28 gözaltı

İhaleye fesat karıştırıldığı öne sürülen İstanbul Ataşehir Belediyesinde gerçekleştirilen inceleme çerçevesinde kapsamında aralarında Kadıköy Belediyesinin 1, Ataşehir Belediyesinin 2 başkan yardımcısının da yer aldığı 28 kişi gözaltına alındı.

2 milyon TL haksız kazanç sağlandı

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2018 senesinde gerçekleştirilen ihaleye fesat karıştırma incelemesinde, 2013 senesinde Ataşehir Belediyesine büro gereçleri alım ihalesi sırasında usulsüzlük sağlanarak 5 ihalede toplamda 2 milyon TL haksız kazanç sağlandığı ve 20 kişinin bu olayla bağlantılı olduğu aktarıldı.

Öte yandan Ataşehir Belediyesine ait olan açık hava reklam panolarının 3 sene süre içerisinde kiraya verilmesi noktasında düzenlenen ihalelerde usulsüzlük sağlandığı ve kamu zararına neden olduğu iddiaları sonucunda gerçekleştirilen incelemede de belediye görevlisi ve firma yetkililerinin de aralarında olduğu 13 kişi belirlendi.

Başkan yardımcıları da bulunuyor

Her iki inceleme çerçevesinde haklarına gözaltı kararı alınan zanlıların, yakalanması adına çalışma sağlayan polis, tespit edilen ikametlere gerçekleştirdikleri operasyonlarda, Kadıköy Belediyesinin 1, Ataşehir Belediyesinin ise 2 başkan yardımcısının da bulunduğu 28 şüpheli yakalandı.

Yorumlar (0)