Atama kararları Resmi Gazete’ de yayımlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile bazı bakanlıklarla kamu kurum ve kuruluşlarına yapılan atamalarla görevden almalar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.

GÜNDEM 27.04.2022, 10:32 27.04.2022, 17:09
Atama kararları Resmi Gazete’ de yayımlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile alınan karara göre bazı bakanlıklara, kamun kurumlarına ve kuruluşlarına yeni atamalar ve görevden almalar yapıldı. Resmi Gazete' de bugün yayınlanan ilana göre Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Faik Yıldırım mevcut görevden alındı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına göreve başlamak üzere 12 müfettiş atandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığına yapılan yeni atamalar

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Hazine Başkontrolörlükleri görevine; Semih Şahin, Harun Gürer, Turgut Sayılır ve İsmail Halıcı, Kontrolörlüğüne de Fatih Yetişen atandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı Başmüfettişliklerine 36 kişi başmüfettiş ve 9 kişi de Vergi Müfettişi olarak atandı.

Milli Eğitim Bakanlığındaki yeni görevlendirmeler belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığı Ankara İl Milli Eğitim Müdürü olarak çalışmalarını sürdüren Turan Akpınar görevinden alınırken yerine Harun Fatsa atandı.

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Isparta İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yılmaz ve Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt ise mevcut görevlerinden alındı.

Milli Eğitim İl Müdürlükleri’ne atananlar

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine Ramazan Aşçı, Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine Murat Küçükali, Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine Mehmet Türkmen, Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine Erhan Baydur, Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine Mehmet Yiğit, Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine Ayhan Teltik, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine Mehmet Polat, Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine Hüseyin Burak Fettahoğlu ve Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine de Murat Demir getirildi.

Ticaret Bakanlığına atamalar yapıldı

Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü görevine Mehmet Ali Kılıçkaya atanırken İthalat Genel Müdürlüğü görevine ise Mehmet Azgın getirildi. Bakanlığın, Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürlüğü görevine Emre Orhan Öztelli, Destek, Tasfiye Hizmetleri ve Döner Sermaye Genel Müdürlüğü görevine Oğuzhan Şatıroğlu, Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü görevine Hakkı Karabölük, ve Strateji Geliştirme Başkanlığına Süleyman Alıcı atanırken Ticaret Müfettişliğine ise 3 yeni müfettiş getirildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığında yeni atamalarla görevden almalar yapıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdür Yardımcısı olan Naci Kaya ve 4. Bölge Müdürü olarak çalışmalarını sürdüren Yusuf Taşkan mevcut görevlerinden alındı. Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdür Yardımcılığı görevine Burak Okçu, 10. Bölge Müdürlüğü görevine Buğrahan Çakmak, Denizcilik Genel Müdür Yardımcılığı görevine Zafer Aslan ve DLH Marmaray (İstanbul) Bölge Müdürlüğü görevine ise Gökhan Taş getirildi. Bakanlığın başmüfettişliklerine de 9 yeni başmüfettiş atandı.

Resmi gazete ‘de yayımlanan diğer atama kararlarına göre;

Sanayii ve Teknoloji Bakanlığı’nın Milli Teknoloji Genel Müdür Yardımcılığına İrfan Keskin atandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın başmüfettişlikleri görevine 7 yeni başmüfettiş atandı. Ayrıca, Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü görevine ise Mehmet Aydın atandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın başmüfettişliklerine 12 yeni başmüfettiş atandı.

Nükleer Düzenleme Kurulu İkinci Başkanlığı görevine İsmail Hakkı Arıkan atanırken ve üyeliğine de Memduh Fatih Çınar atandı.

Eti Maden İşletmeleri Yönetim Kurulu Üyesi Soner Korkmaz mevcut görevinden alınırken yerine Hasan Kaymak getirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Şırnak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ise Abdullah Ayar atandı.

Yorumlar (0)