Atak helikopterlerinin ilk ihracatı Filipinler’e yapıldı

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, yaptığı açıklamada Atak helikopterinin yurt dışına ilk satışının gerçekleştiğini duyurdu. Demir, “Atak helikopterlerimizi ilk olarak yurt dışında Filipinler’e ihraç ediyoruz” dedi.

GÜNDEM 06.04.2022, 09:40
Atak helikopterlerinin ilk ihracatı Filipinler’e yapıldı

Savunma Sanayisi açısından oldukça önemli bir gelişme olan ve milli imkanlar ile üretilen Atak helikopteri, yurt dışına ihraç edildi. Atak helikopterinin teslim edildiği ilk ülke Filipinler oldu.

"Atak helikopterini ilk defa ihraç ediyoruz"

Savunma Sanayi Başkanı Demir, Twitter üzerinden yaptığı paylaşım ile Atak helikopterinin ihracatına başlandığını duyurdu. Demir paylaşımında; “Savunma sanayiimizin için gurur duyduğumuz bir gün daha yaşıyoruz. Atak helikopterlerimizi ilk olarak yurt dışında Filipinler’e ihraç ediyoruz’’ sözlerine yer verdi.

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir

Şimdiye kadar yurt içinde 70 Atak helikopteri teslim edildi

Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacı olan taarruz helikopterini karşılamak için tasarlanan Atak helikopteri, Türkiye’ye özgü yerli ve milli kaynaklar kullanılarak geliştirildi. Güvenlik güçlerine yurt içinde şimdiye kadar ihtiyaçları doğrultusunda 70 Atak helikopteri teslim edildi. Ayrıca güvenlik güçlerinin ihtiyaçları kapsamında Atak helikopterine yeni özellikler kazandırıldı.

Pakistan 30 Atak helikopteri almak için imzayı attı

Pakistan, Atak helikopterini almak için sıraya giren bir diğer ülke oldu. Pakistan Atak helikopterinin ihracat sözleşmesi için imzayı attı.

Yapılan sözleşmelere göre Pakistan’a 30, Filipinler’e ise 6 Atak helikopteri ihraç edilecek. Pakistan devletine üretilecek olan helikopterlerde kullanılacak motorlar için ihracat izni bekleniyor.

Yorumlar (0)