Asteğmen Kubilay, şehit edilişinin 90. yılında anıldı!

Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay (24), şehit düşmesinin 90. yılında İzmir'in Menemen ilçesinde gerçekleştirilen tören ile anıldı.

GÜNDEM 23.12.2020, 22:55
Asteğmen Kubilay, şehit edilişinin 90. yılında anıldı!

İzmir'in Menemen ilçesinde, 23 Aralık 1930'da şehit düşen öğretmen ve asteğmen olan Mustafa Fehmi Kubilay (24) unutulmadı. 

Bekçi Şevki ve Bekçi Hasan da unutulmadı

Anıta çelenk bırakıldı ve saygı duruşu gerçekleştirildi. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. 

Anma töreninde bir konuşma gerçekleştiren Yüzbaşı Melih Pekperdahcı, 1930 yılında şehit edilen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, Bekçi Şevki ve Bekçi Hasan'ı rahmet ve minnetle andıklarını kaydetti.

"Boynunu vermiş fakat asla boyun eğmemiş"

Türk ulusunun zafer ile neticelenen Milli Mücadele'den yoksul, yorgun fakat gururla çıktığını hatırlatan Pekperdahcı, "Devrim şehidi Kubilay, cumhuriyeti ve Mustafa Kemal Atatürk'ü korumak adına boynunu vermiş ancak asla boyun eğmemiş bir kişiliktir. Kahraman şehidimiz Kubilay, artık tüm Türkiye için çok sayıda değerin simgesi, bir değerler bütünüdür. Kubilay olmak, vatansever olmaktır. Atatürk ilke ve inkılaplarından ayrılmamaktır, bu değerlerden ödün vermemektir. Kubilay olmak, gerektiğinde cumhuriyet için başını vermek fakat asla eğilmemek, asla boyun eğmemektir." şeklinde konuştu.

Dua edildi, karanfil bırakıldı

Kubilay ailesinin de katılım gösterdiği anma töreni, dua edilmesi ve şehit mezarlarına karanfil bırakılması ile sona erdi.

Yorumlar (0)