Aslan ailesi son yolculuğuna uğurlandı

Elazığ'daki depremde hayatını kaybedenler aynı aileden 5 kişi son yolculuğuna uğurlandı. Aslan ailesinin cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş kıldırdı. Cenaze namazına Bakanlar Süleyman Soylu ve Fahrettin Koca ile eski TBMM Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım da katıldı.

GÜNDEM 26.01.2020, 15:20 26.01.2020, 16:07
Aslan ailesi son yolculuğuna uğurlandı

Merkez üssü Elazığ ili Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremde yaşamını yitiren aynı aileden 5 kişinin cenazesi toprağa verildi.

Elazığ merkez Sürsürü Mahallesi'nde yıkılan bina enkazı içinde yaşamını yitiren Aişe Aslan ve eşi Mehmet Arifoğlu Aslan, kızları Halime Aslan ile torunları Miraç Ali Aslan ve Rüya Aslan için Kışla Camisinde cenaze töreni gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın kıldırdığı cenaze namazına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, eski TBMM Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş ve CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Aslan ailesinin yakınları ve Elazığlılar katıldı.

Erbaş: Takdir Allah'ındır, kula tedbir düşer

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, cenaze namazı öncesi yaptığı konuşmada, Kur-an'ı Kerim'de kıyamet ile zelzele kelimelerinin aynı ifadeyi taşıdığını ifade ederek, "Milletimizin başı sağ olsun. Bundan sonra bize düşen onlara dua etmek. Her olaydan ders çıkarıp, tedbirlerimizi almalıyız. Takdir Allah'ındır, kula tedbir düşer. Takdire boyun eğeceğiz, sabır göstereceğiz. Sabır olmazsa yaşamamız mümkün değil." dedi.

Bakanlar Süleyman Soylu ve Fahrettin Koca ile Binali Yıldırım ve Prof. Dr. Ali Erbaş, ailenin geride kalan yakınlarına başsağlığı dileyerek, cenazeleri omuzladı.

2 kardeş aynı tabutta

12 yaşındaki Miraç Ali ile kardeşi 2 aylık Rüya Aslan aynı tabuta konuldu. Tabutun üzerinde 12 yaşındaki Miraç Ali ile 2 aylık kardeşi Rüya'nın isimlerinin bir kağıtta yazılı olduğunu görenler gözyaşlarını tutamadılar.

Tabutun önüne gelen baba Serhat Aslan, "2 ay önce geldin, keşke biraz daha kalsaydın. Takdir böyle, iman etmişiz ama ciğerimiz yanıyor." diye ağladı.

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Aslan ailesi yakınlarını teselli ederken gözyaşlarına boğuldu.

Törenin ardından cenazeler Yeni Asri Mezarlıkta toprakla buluşturuldu.

Yorumlar (0)