Askıda ekmeğin ardından şimdi de askıda maske

Aydın’da maskesi kalmayan veya maskesiz dışarı çıkanlar ücretsiz olarak maske alabiliyor.

GÜNDEM 13.04.2020, 21:44
Askıda ekmeğin ardından şimdi de askıda maske

1650-1656

Tüm dünyayı saran korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle sokağa maskesiz çıkamayan ve maske bulamayan vatandaşların imdadına Karadenizli esnaf yetişti. Korona virüsle mücadelenin olmazsa olmazı olan maske kullanımını artırmak amacıyla Nazilli’de yaklaşık 60 yıldır esnaflık yapan ve 160 bin nüfuslu ilçenin köklü ailelerinden olan ve unlu mamüller üretimi yapan Trabzonlu Gözdaş ailesi, 20 yıldır sürdürdüğü ‘Askıda Ekmek’ geleneğine bu kez de ‘Askıda Maske’yi ekledi.

İlçedeki kurum ve kuruluşların yanı sıra vatandaş ve esnaf olarak herkesin duyarlı davranarak salgınla mücadele ettiği zor günlerde yardımlaşmanın önemi bir kat daha arttı. Her gün yüzlerce gıda kolisi, maske ve eldivenin ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığı ilçede esnaf da üzerine düşeni yapıyor.

Osmanlı geleneği olan ve asırlardır süregelen yardımlaşma ve dayanışma geleneği ‘askıda ekmek’ kültürünü yaşatarak binlerce ihtiyaç sahibine ücretsiz ekmek dağıtan esnaflar arasında yer alan Karadenizli Gözdaş ailesinin işlettiği fırında askıda ekmeğin yanında bu kez askıda maske dağıtılmaya başlandı. İlçenin en hareketli caddesi üzerinde yer alan iş yerlerinde her gün binlerce maske ve ekmek dağıtımı gerçekleştiriliyor. Bir maskenin ancak 4 saatlik kullanım ömrü olması nedeniyle her gün binlerce vatandaşın uğradığı iş yerine birçok hayırsever vatandaş ve STK’lardan da askıda maske ile birlikte askıda ekmek desteği yağıyor.

Yorumlar (0)