Askeri öğrencileri okuldan attıran FETÖ'cü sanık için karar açıklandı

Şok mangası yöntemiyle FETÖ'cü olmayan askeri öğrencileri işkence ile okuldan attıran eski üsteğmene 32 yıl 16 yıl hapis cezası verildi.

GÜNDEM 01.10.2020, 00:23
Askeri öğrencileri okuldan attıran FETÖ'cü sanık için karar açıklandı

FETÖ'ye üye olmayan askeri öğrencilerin şok mangası yöntemiyle psikolojik ve fiziksel şiddet uygulayıp okulu bırakmalarına sebep olan eski üsteğmen Ayhan Yeşilkaya'nın yargılanmış olduğu davada hüküm açıklandı.

Eski Kara Harp Okulu takım komutanı Yeşilkaya'nın Ankara 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmasına, Yeşilkaya, tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS yöntemiyle katıldı.

Suçsuz olduğunu söyleyip beraatini talep etti

Tarafların avukatları ve müştekiler ise duruşma salonunda hazır bulundu.

Mahkemenin başkanı, önceki celsede savcının sunmuş olduğu esasa ilişkin mütaalaya karşı savunma yapması için Yeşilkaya'ya sözü verdi.

Mütalaada işkence ve silahlı terör örgütüne üyelik suçlarından cezalandırılmasının talep edildiğini kaydeden Yeşilkaya, suçları işlemiş olduğuna ilişkin dosyada somut delilin bulunmadığını, işkence yaptığına dair müşteki beyanlarının ise doğru olmadığını iddia etti.

Yeşilkaya, suçsuz olduğunu savunarak beraatini talep etti.

32 yıl 16 ay hapis cezası aldı

Sanığın avukatının beyanın da alınmasıyla birlikte mahkeme tarafından karar açıklandı.

Buna göre Yeşilkaya için "silahlı terör örgütüne üyelikten" 10 yıl, 8 müştekiye işkence yaptığı suçundan ise 32 yıl 16 ay hapis cezası verilmesine hükmedildi.

Toplamda 42 yıl ve 16 ay ceza alan Yeşilkaya'nın hükümle beraber tutukluluğunun devamı kararlaştırıldı.

Yorumlar (0)