Askeri mühimmat deposunda patlama

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki askeri mühimmat deposunda patlama meydana geldi. Patlama sonrası bölgede bulunan bazı evler tedbir amaçlı tahliye edildi.

GÜNDEM 09.08.2019, 10:15 09.08.2019, 17:08
Askeri mühimmat deposunda patlama

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki askeri mühimmat deposunda patlama meydana geldi.

Reyhanlı Tayfur Sökmen Stadı yakınlarında bulunan askeri mühimmat deposunda, henüz belirlenemeyen bir sebeple patlama gerçekleşti. 

İlk belirlemelere göre, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Mühimmat deposunun bazı bölümlerinde yangın çıktığı görüldü.

Evler tedbir amaçlı tahliye edildi

Patlamanın gerçekleştiği bölgedeki bazı evler tedbir amaçlı tahliye edildi.

Bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı. 

Evklerin duvarlarına şarapnel parçaları isabet etti 

Ayrıca, patlamaların etkisiyle Mustafa Kemal Mahallesi'ndeki bazı evlerin camları kırılırken, duvarlarında da çatlaklar meydana geldi. Bazı evlerin duvarlarına şarapnel parçaları isabet etti.

Bölge sakinlerinden Mustafa Tunç, gece evde uyudukları esnada büyük bir patlama sesi duyduklarını ve hemen dışarı çıktıklarını bildirdi. Patlamaların askeri mühimmat deposunda meydana geldiğini gördüklerini belirten Tunç, "Patlamanın ilk olarak ne olduğunu bilemedik. Dışarı çıktık, arka arkaya patlamalar oluyordu. Evimin camları kırıldı. Temennimiz cana gelmesin de mala gelsin. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Bir şarapnel parçası da evimin duvarına denk geldi." ifadelerini kullandı.

Bir diğer bölge sakini Özgür Yıldız da patlama seslerini duyduğunda hemen evinin damına çıktığını ve sesin nereden geldiğini anlamaya çalıştığını kaydetti. Askeri mühimmat deposunun alev aldığını gördüğünü ifade eden Yıldız, mahalledekilerin evlerini boşaltmaya başladığını aktardı. Yıldız, patlamaların sabaha kadar durmadan sürdüğünü ve patlamalar sebebiyle evlerine giremediklerini söyledi.

Fatma Tunç da patlamaların başlamasıyla evde uyuyan çocuklarını alarak dışarı çıktığını belirtti. Tunç, geceyi yakınlarının yanında geçirdiğini ve sabah saatlerinde döndüğünde evlerinin camlarının kırıldığını ve duvarlarda çatlakların oluştuğunu gördüğünü bildirdi.

Yorumlar (0)