Asitli saldırıya uğrayan Berfin şikâyetinden vazgeçti!

Berfin Özek, kendisine asitle saldırıda bulunan ve bu suçtan 13 yıl hapis cezası alan eski erkek arkadaşı Rasim Ozan Çeltik hakkındaki şikâyetinden vazgeçti.

GÜNDEM 09.04.2020, 16:40 09.04.2020, 16:42
Asitli saldırıya uğrayan Berfin şikâyetinden vazgeçti!

Hatay'ın İskenderun ilçesinde Rasim Ozan Çeltik'in asitli saldırısına uğrayan Berfin Özek, 13 yıl hapis cezasına çarptırılan eski erkek arkadaşı hakkındaki şikâyetinden vazgeçti. 

İskenderun Kadın Platformu, yüzüne asit dökülerek sağ gözünü kaybeden ve yüzünün bir bölümü yanan Berfin Özek'in, Rasim Ozan Çeltik hakkındaki şikâyetinden vazgeçmesi nedesiyle kendisi hakkında hiçbir çalışmada yer almayacaklarını bildirdi. 

"Berfin Özek'le ilgili hiçbir çalışmada yer almayacağımızı kamuoyuna bildiriyoruz"

Platform tarafından yapılan açıklamada, Berfin Özek davasında ilk günden itibaren her türlü desteğin sağlandığına dikkat çekilerek, şu ifadeler kullanıldı:

"Gelinen süreçte Berfin'in kendi iradesiyle şikayetinden vazgeçtiğini bildirmesi üzerine bizler affetmesinin hukuki ve sağlık yönünden sonuçlarını kendisine bildirmemize rağmen, kendisi bu iradesinde ısrar ettiği için bizler de 'Öldüren sevgi istemiyoruz' şiarımıza ters düştüğünden, ilkelerimizden asla taviz vermeyerek, bu saatten sonra Berfin Özek'le ilgili hiçbir çalışmada yer almayacağımızı kamuoyuna bildiriyoruz."

Ne olmuştu?

İskenderun'un Buluttepe Mahallesi'nde geçen yıl 15 Ocak'ta, dershaneden çıkıp evine giden Berfin Özek'in yolunu kesen eski erkek arkadaşı Casim Ozan Çeltik, Berfin Özek'in yüzüne asit benzeri sıvı atmıştı.

Sağlık ekiplerince İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Berfin, ilk müdahale sonrası Adana Şehir Hastanesi'ne sevk edilmişti. Berfin, gördüğü uzun tedavi sonrası taburcu olmuş ancak yüzünde ağır yanık izleri kalmıştı. Sağ gözünü kaybeden Özek'in göz kapakları ve dudağı ameliyatla yeniden yapılmıştı. 

İskenderun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün yapılan duruşmada mahkeme heyeti, tutuklu sanık Casim Ozan Çeltik'e "kasten yaralama" suçundan 13 yıl 6 ay hapis cezası vermişti. 

Yorumlar (0)