Aşiretler YPG/PKK'ya başkaldırdı!

Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekâtı kapsamında terör hedeflerinin vurulduğu Rasulayn'da aşiretler, bölgeyi işgal eden YPG/PKK ile çatışıyor. Aşiretler, Türk güvenlik makamlarıyla temasa geçerek Türkiye'den yardım istedi.

GÜNDEM 10.10.2019, 15:19
Aşiretler YPG/PKK'ya başkaldırdı!

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Fırat'ın doğusuna yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekâtı'nın hedefindeki Rasulayn'da aşiretler ile bölgeyi işgal eden terör örgütü YPG/PKK arasında çatışma çıktı.     

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinin karşısında bulunan Suriye topraklarındaki Rasulayn ilçesine bağlı Ummul Hayr köyünde Baggara aşireti ve diğer bazı aşiretler, YPG/PKK'lı teröristlere başkaldırdı.     

Aşiretler, Türk güvenlik makamları ile temasa geçerek destek istedi.     

Obüs atışları devam ediyor

Diğer yandan TSK, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu ortadan kaldırmak, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekâtı kapsamında ilçedeki terör hedeflerini obüs atışlarıyla vurmaya devam ediyor.   

Suriye Aşiretler ve Kabileler Meclisi Siyası Ofis Sorumlusu Selim Abdüzaziz Müslat, önceki gün yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin barış ve istikrarı sağlama, terörle mücadeledeki rolünü çok değerli ve önemli buluyoruz. Türkiye'nin Fırat'ın doğusunda başlattığı askeri harekatını canı gönülden desteklediğimizi ifade ediyoruz." demişti. 

Yorumlar (0)