Aşılama güven verdi, İngiliz turistler Türkiye’yi tercih etti

Tüm dünyada başlayan koronavirüs aşılamaları ve ülkemizde de bir süredir yapılmaya başlanan korona aşısı yabancı turistlere güven aşıladı. İngiliz turistler geçtiğimiz Aralık ayı itibarıyla Türkiye rezervasyonlarını dikkat çeker düzeyde arttırdı.

GÜNDEM 16.01.2021, 10:16 17.01.2021, 09:17
Aşılama güven verdi, İngiliz turistler Türkiye’yi tercih etti

Alman uluslararası turizm devi TUI, İngiltere’de uygulanmasına başlanan korona aşılamalarının kişilere cesaret vermesi sebebiyle 50 yaşın üzerindeki İngiliz turistlerin yaptırdığı tatil rezervasyonlarında artış meydana geldiğini duyurdu.

Yapılan açıklamada İngiliz turistlerin seyahat için en çok tercih ettiği ülkelerin arasında Türkiye’nin de bulunduğu kaydedildi.

2020 senesinin son ayından itibaren gerçekleştirilen online rezervasyonların yarısının 50 yaşın üzerinde gruba ait olduğu ifade edildi.

“Daha önce görmediğimiz bir ilgi”

Yapılan açıklamalarda firmanın İrlanda Direktörü Andrew Flintham, “50 yaşın üzerindeki tatilci grubu için daha önce görmemiş olduğumuz bir ilgiyle karşı karşıyayız. Aşılamalara dair pozitif haberlerle bunun etkisinin olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

“Yunanistan, Türkiye ve Balear Adaları’na rezervasyonlar gerçekleştirildi”

“Son zamanlarda internet üzerinden gerçekleştirilen rezervasyonlarda önemli bir artış söz konusu. Yunanistan’da, İspanya’nın Balear Adaları’nda ve Türkiye’de güneşli yaz tatilini özleyenler rezervasyonlarını gerçekleştirdi.” diyen Flintham salgın kısıtlamalarından dolayı tatil yapamayan İngiliz vatandaşlarının 2020 senesi için yaklaşık 2 haftalık rezervasyonları dikkate alındığında geçtiğimiz yıllara göre daha uzun süreli rezervasyonlar gerçekleştirdiklerinin altı çizildi.

16 Aralık 2020’de İngiltere’de aşılama başlamıştı

İngiltere’nin bakım evlerinde korona aşılamaları 16 Aralık’ta başlamıştı. Ülkenin en hassas ve yaşlı durumundaki nüfus öncelik olacak şekilde haftalık 2 milyon kişiye aşı yapılması plan dahilinde.

İngiltere’de bu sürecin daha da hızlı ilerleyebilmesi adına sağlık personelini destekler şekilde 80 bin kişi daha görevlendirilmişti.

Yorumlar (0)