'Aşı olmayan düğünlere alınmasın' talebi

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, aşı kampanyası ve alınacak önlemlere ilişkin düğün sektörü işletmecileri ile ortak çalışma kararı alıp, aşılamanın önemi ve alınacak önlemleri görüşürken, aşı olmayanların düğünlere alınmaması gerektiği konusunda görüş birliğine vardı.

GÜNDEM 27.07.2021, 13:37 28.07.2021, 10:17
'Aşı olmayan düğünlere alınmasın' talebi

DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, şehirdeki vaka sayılarında yaşanan artış ve aşı oranının düşük seyretmesi sebebiyle Diyarbakır Düğün Sektörü İşletmecileri Derneği yönetim kurulu üyeleriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantı neticesinde Sivil Toplum Kuruluşlarının başlattığı aşı kampanyası ve alınacak önlemlere yönelik ortak çalışma kararı alındı. 

“Aşı olmayan düğünlere alınmayacak”

Diyarbakır'da vaka sayılarının azaltılması ve aşılamanın yaygınlaştırılması amacıyla yapılan toplantıdan sonra uyulması gereken kararlar açıklandı.

Toplantıdan çıkan kararlar şu şekilde:

"Düğün salonunda görev alan bütün personeller aşı olacak. Salonlara maskesiz girilmeyecek ve düğün süresince maskenin çıkarılmasına izin verilmeyecek. Düğüne maskesiz girilemeyeceği, davetiyelere yazılacak. Düğün salonlarında Kovid-19 önlemlerine ilişkin bir kişi görevlendirilecek ve bu kişi maske ve sosyal mesafe konusunda uyarılar yapacak.

Düğün süresince hijyen, mesafe ve maske kurallarına uyulması için devamlı olarak anons yapılacak. İki doz aşı olmayan misafirlerin düğüne davet edilmemeleri sağlanacak. Salonlara gelen misafirlerin ateşi ölçülecek ve bu işi yapan personel de yüz koruyucu ve tıbbi maske kullanacak. Ateşi 38 dereceden fazla olanlar salona alınmayacak. Kovid-19 önlemleri çerçevesinde Diyarbakır Düğün Sektörü İşletmecileri Derneği girişimiyle, örnek düğün videosu ve kentin yerel sanatçıları, aşıya teşvik için şarkı besteleyip video çekecek.”

Yorumlar (0)