Aşı karşıtları Maltepe'de buluştu

Maltepe'de düzenlenen aşı karşıtı 'Büyük Uyanış' mitinginde maske ve sosyal mesafe unutuldu. Beklenen kalabalığın olmadığı mitingde çok sayıda emniyet mensubu da güvenlik maksatlı görev aldı.

GÜNDEM 11.09.2021, 18:37
Aşı karşıtları Maltepe'de buluştu

COVID-19 (yeni tip koronavirüs) aşısı karşıtları 'Büyük Uyanış' mitingi için Maltepe'de buluştu. Ülkemizin birçok kentinden mitinge katılım sağlayan yurttaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren etkinlik alanı çevresinde yoğunluk oluşturdu. Polis denetim noktasında gerçekleştirilen üst taramasının ardından geçiş yapan yurttaşlar, miting alanına geçti. Mitingi organize eden bir çok isim kürsüye çıkarak konuşma yaptı.

Üç saat sürdü

Diğer yandan, kontrollerde PCR testi ya da aşı kartı istenmedi. Emniyet güçleri tarafından yapılan sosyal mesafe ve maske uyarılarına karşın yurttaşların mesafe ve maske kuralına riayet etmediği görüldü. Saat 15.00 sıralarında başlayan miting saat 18.00'de sona erdi.

"Küreselcilerin tuzakları"

Mitinge iştirak eden Ali Kalkan adlı yurttaş, "Aşıya karşıtı olduğumuz için bugün buradayız. Aşıyı savunmuyoruz. Aşının çözüm olduğu inancına sahip değiliz. Bunlar küreselcilerin tuzakları. Ülkeleri tamamen ellerine geçirmek istiyorlar. Dünya nüfusunu yarım milyara düşürmeye çalışıyorlar. Biz bunu elimizden geldiğince önlemeye çalışacağız." ifadelerini kullandı.













Yorumlar (0)