ASELSAN Genel Müdürü'nden, 'ASELSAN Katar'a satıldı' iddialarına net cevap!

ASELSAN Genel Müdürü Haluk Görgün, 'ASELSAN Katar’a satıldı’ şeklinde ortaya atılan iddiaları yalanladı ve yurt dışında ASELSAN’ın yeni açtığı ofislere verdiği marka ve ismi tescil ettiğini dile getirdi.

GÜNDEM 18.12.2021, 16:35 18.12.2021, 17:25
ASELSAN Genel Müdürü'nden, 'ASELSAN Katar'a satıldı' iddialarına net cevap!

Türk savunma sanayinin büyük yapı taşlarından biri olan ASELSAN'ın, Türk Marka ve Patent Kurumu'na başvuruda bulunarak, "ASELSAN QATAR" ismi ve markasını tescil ettirdiği haberleri üzerine ‘ASELSAN Katar’a satıldı’ iddiaları ortaya atılmıştı.

ASELSAN Qatar markası tescil edildi

Türk Marka ve Patent Kurumu'nun resmi Marka İlan Bülteni'nde ASELSAN QATAR markasının tescili, yayınlanarak kamuoyuna açıklandı.

Bu duyurudan sonra 'ASELSAN Katar’a satıldı’ iddiası sosyal medyada konuşulmaya başladı.

Yönetim Kurulu Başkanı’ndan açıklama

ASELSAN Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Haluk Görgün, ASELSAN' ile ilgili Katar iddialarına cevap verdi.

Görgün, çıkan iddiaların aldatıcı ve gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti’nin göz bebeği olan ASELSAN, küresel bir Türk şirketi sıfatıyla, 12 ayrı ülkede aktif bir şekilde faaliyetlerini sürdürmekte, 73 farklı ülkeye ihracat yapmaktadır" sözlerini kullandı.

“Rutin bir uygulama, iddialarla ilgili hukuki süreç başlatılmıştır”

Görgün'ün konuya ilişkin açıklamaları ise şu şekilde:

"Global piyasada faaliyet gerçekleştiren şirketimiz, yurt dışında yeni açmış olduğu ofislere verdiği markayı ve ismi tescil faaliyetleri sayesinde korumakta ve rutin bir uygulama şeklinde bunu gerçekleştirmektedir. Söz konusu ASELSAN QSTP-B isimli Katar’daki şubemiz %100 oranında ASELSAN’a ait olup, KAP’ta 19 Ocak 2021’de bu durum ilan edilmiştir. Millî değerlerimizi bu şekilde yıpratmak yanlıştır, haksızlıktır. ASELSAN ile ilgili gerçek olmayan iddialara ve bunları kaynak göstererek ortaya atılan paylaşım ve haberlere karşı bütün hukuki süreçler başlatılmıştır."

Diğer yandan daha önce ASELSAN'ın, Ukrayna ve Pakistan için marka tescili konusunda başvuru yaptığı öğrenildi.

Yorumlar (0)