Artvin'de sel ve heyelan: 1 ölü, 1 aile kayıp!

Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Artvin'de meydana gelen sel ve heyelanda bir kişinin hayatını kaybettiğini ve bir ailenin kayıp olduğunu açıkladı.

GÜNDEM 13.07.2020, 10:03
Artvin'de sel ve heyelan: 1 ölü, 1 aile kayıp!

Artvin'in Yusufeli ilçesinde şiddetli sağanak yağış sonucu meydana gelen sel ve heyelan felaketlerine ilişkin açıklama yapan Artvin Valisi Yılmaz Doruk, şantiye çalışanlarından bir kişinin hayatını kaybettiğini; anne, baba ve bir çocuklarıyla birlikte bir ailenin ise kayıp olduğunu, arama çalışmalarının ise sürdüğünü bildirdi.

Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Artvin'in Yusufeli ilçesine gelerek sel bölgesinde incelemelerde bulundu ve yetkililerden felakete ilişkin bilgiler aldı.

Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Artvin Valisi Yılmaz Doruk, çok ciddi bir felaket yaşandığını vurgulayarak, akşam saat 19.30 civarlarında Yusufeli Barajı'nın Limak şantiyesi bölgesinde bir sel geldiğini, şantiyede bir işçinin hayatkını kaybettiğini; anne, baba ve bir çocuklarıyla birlikte bir ailenin ise kayıp olduğunu söyledi.

Arama çalışmalarının devam ettiğini belirten Artvin Valisi Yılmaz Doruk, şantiyede çok ciddi düzeyde hasar olduğunu, birçok aracın çamur altında kaldığını, önemli boyutta maddi hasar oluştuğunu, özellikle ofis ve yatakhane bölgesinin kullanılamaz duruma geldini kaydederek, baraj inşaatının çalışmasına mani bir durum bulunmadığını ancak tahliyelerin yapılarak işçilerin güvenli bölgeye alındığını ifade etti.

Hâlihazırda temizleme çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Artvin-Erzurum yolunun kapalı olduğunu ve tünelin içinde çok miktarda rusubat bulunduğunu, bunların temizlenmesinin ciddi zaman alacağını bildirerek, Artvin'den Erzurum'a yolculuk yapanlara "Başka bir güzergah kullanmaları" uyarısında bulundu.

İncelemeler sırasında Artvin Valisi Yılmaz Doruk'a, Kaymakam Ömer Faruk Özdemir, DSİ Bölge Müdürü Celal Tokalak, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Bahtiyar Yılmaz da katıldı.

Bölgede Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve jandarma ekipleri, iz takip köpekleriyle kayıp 3 kişiyi arama çalışmalarını sürdürüyor.

Artvin-Erzurum kara yolu ulaşıma kapalı. Yol temizleme çalışmaları ise Karayolları ve baraj inşaatı yüklenici firması çalışanları tarafından devam ettiriliyor.

Yorumlar (0)