Artık hiçbir yerde "Kenan Evren" ismi olmayacak!

12 Eylül darbe döneminin baş aktörü Kenan Evren’in ismi, okul, cadde, sokak, mahalle, köy ve kışlalardan silinecek. Ankara’nın Evren ilçesinin de adının değişeceği belirtildi.

GÜNDEM 25.11.2019, 15:31
Artık hiçbir yerde "Kenan Evren" ismi olmayacak!

Cumhuriyet Halk Partisi (CH) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'un Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) gündeme getirdiği "Kenan Evren isminin her yerden silinmesi" önerisine tüm partiler tarafından destek verildi.

Erol, "12 Eylül TBMM'yi kapattı, parti genel başkanlarını tutukladı. 650 bin kişi gözaltına alındı, 230 bin kişi sıkıyönetimde yargılandı. Ama bugün Kenan Evren'in adı Ankara'nın bir ilçesinde var. Okullarda, kışlalarda, meydanlarda var. Evren adının hiçbir şekilde yaşaması doğru değildir." diye konuştu.

TBMM'de bulunan bütün partilerin temsilcilerinin bu öneriye destek verdiği ifade edildi. 

"Bir darbecinin isminin caddelerde olmasını hazmedemiyorum"

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, "Bir darbecinin isminin sokaklarda, caddelerde bulunmasını hazmedemiyorum." dedi.

"Bizler de kabul edecek değiliz"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Levent Bülbül, "Kenan Evren isminin birtakım yerlerde olmasını bizler de kabul edecek değiliz. Derhâl faaliyete geçilmelidir." ifadelerini kullandı.

"Örnek şahsiyetlerin ismiyle değiştirilmeli"

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, "CHP'nin bu önerisi yerinde ve doğrudur. Bütün belediye meclisleri tersine işlem yapıp, Kenan Evren caddesi, mahallesi, ilçesi, ne varsa bu isimler milletimizin vicdanında karşılık bulacak örnek şahsiyetlerin ismiyle değiştirilmeli. CHP'ye teşekkür ediyor ve belediye meclisleri ile idareleri göreve davet ediyoruz." şeklinde konuştu.
 

Yorumlar (0)