Arnavutluk Başbakanı Rama, Mustafa Kemal Atatürk'ün sözüyle Türkiye'yi anlattı

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, ülkemizin Arnavutluk'a olan bakışını, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün belirttiği gibi, "İnsanlık tek vücuttur, milletler ise bu vücudun parçalarıdır." sözü ile açıkladı.

GÜNDEM 06.01.2021, 19:37 07.01.2021, 16:22
Arnavutluk Başbakanı Rama, Mustafa Kemal Atatürk'ün sözüyle Türkiye'yi anlattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Arnavutluk Başbakanı Edi Rama bir dizi anlaşma sağladı.

Atılan imzaların ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ortak basın toplantısı gerçekleştirildi.

Arnavutluk'un kardeş ülke olarak görüldüğünü kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Arnavutluk kardeş ve dost, müttefik bir devlettir. Bizler uzun yıllar boyunca beraber yaşamış, beraber savaşmış, geçmişe silinmez izler bırakmış iki devletiz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Arnavutluk ile ilişkilere değindi

Konuşmasını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün Arnavutluk'un hemen her köşesinde ortak geçmişimize ve kültürümüze ait çok sayıda izlere şahit olabilirsiniz." diyerek, iki ülke arasındaki ilişkilerin sağlamlığına değindi.

Erdoğan'dan sonra konuşma gerçekleştiren Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, ülkesinin yaşadığı deprem felaketinin ardından Türkiye'nin yaptığı yardımlardan bahsetti.

Rama'dan Türkiye'ye Mustafa Kemal Atatürk'ün sözleriyle övgü

Rama, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, hem global anlamda hem de ulusal anlamda Arnavutluk'ta yeniden inşa sürecine katıldığını belirtti.

Koronavirüs pandemisinde Türkiye'nin Arnavutluk'un yanında olmayı sürdürdüğünü kaydeden Rama, "Türkiye Cumhuriyeti'nin bize karşı olan yaklaşımı, Mustafa Kemal Atatürk'ün belirttiği gibi, 'İnsanlık tek vücuttur, milletler ise bu vücudun parçalarıdır.'" ifadelerini kullandı.

"Türkiye ile ilişkilerimiz geliştiği için memnunum"

Açıklamalarını sürdüren Arnavutluk Başbakanı, Türkiye ile ilişkilerin geliştiği için çok mutlu olduğunu da kaydederek, "Daha yakından çalışabilmek adına, tüm bürokratik engelleri ortadan kaldıracağız ve ortak grupların kurulmasını sağlayacağız." dedi.

Yorumlar (0)