"Araç fazlası var" diyen İmamoğlu'ndan büyük israf!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ihale duyurusuna bile çıkmadan "acil ihtiyaç" kapsamında adrese teslim 1 milyon liralık araç aldı. Ayrıca, 140 adet araç için yeni bir ihale yayımladı.

GÜNDEM 16.10.2019, 11:17
"Araç fazlası var" diyen İmamoğlu'ndan büyük israf!

Belediyede israf yapıldığı iddiasıyla Yenikapı'ya hizmet araçlarını çektiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da yaşanan deprem nedeniyle ihale duyurusuna bile çıkmadan "acil ihtiyaç" kapsamında adrese teslim 1 milyon liralık araç alımı yaptı. Daha sonra 140 adet araç için yeni bir ihale yayımladı.

İmamoğlu, belediyede israf yapıldığı gerekçesiyle Yenikapı'ya çektirdiği araçlara ilişkin, "Bunlar fazla. İsraf olmasın diye bu araçları kullanmayacağız." demişti.

Bu çıkışın ardından yalnızca birkaç gün sonra İETT üzerinden araç kiralama ihalesine çıkılmış ve bu durumun gündeme gelmesi üzerine hemen iptal edilmişti.

26 Eylül 2019'da İstanbul'da paniğe yol açan depremle birlikte hem İstanbul'un hem de Türkiye'nin gündemi değişti.

1 milyon liralık araç 

Depreme karşı alınacak önlemler ve hasar tespit çalışmaları gerçekleştirilirken İstanbul Büyükşehir Belediyesi, aynı gün apar topar araç kiralama yoluna gitti.

"Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya idare tarafından önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması" maddesinden faydalanarak gerçekleştirilen ihalede, 1 milyon 152 bin 810 TL karşılığında 3 aylığına araç kiralandı.

140 araç daha istendi

Söz konusu araç alımını yeterli görmeyen İBB yönetimi, 140 araç daha kiralamak amacıyla ihaleye çıktı.

8 Ekim 2019'da duyurusu yapılan araç kiralama ihalesi, 13 Kasım 2019'da gerçekleştirilecek. İhale dâhilinde farklı tip ve modellerde tam 140 araç kiralanacak. Kiralanması planlanan araç tiplerinden birinci kategoride bulunan 18 adet için talep edilen özellikler dikkat çekiyor.

Yorumlar (0)