Apple ve Google’dan Rusya’ya yaptırım: Hizmetler durduruldu

Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan savaş durumu teknoloji dünyasına da yansıdı. Apple ve Google Pay hizmetleri Rusya’da kapatıldı.

GÜNDEM 26.02.2022, 15:42 26.02.2022, 18:02
Apple ve Google’dan Rusya’ya yaptırım: Hizmetler durduruldu

Ukrayna’da yaşananlar teknoloji dünyasından da tepkilerin yaşanmasına neden oluyor. Son olarak Google Pay ve Apple Pay hizmetlerinin askıya alındığı açıklandı. Rusya merkez bankası yaptığı açıklamada yaptırımın uygulandığı bankaların müşterilerinin Google ve Apple Pay hizmetlerini kullanamayacaklarını açıkladı.

Kısıtlamalar getirildi

Diğer ülkelerden gelen yaptırım kararlarının ardından Rusya’da yer alan beş büyük bankaya ait uluslararası operasyonlara kısıtlama getirildi. Bu bankaları kullanan müşteriler kartlarını yurt dışında kullanamayacaklar. Bunun yanı sıra kullanıcılar yaptırım uygulayan ülkelerdeki online ödeme işlemlerini de gerçekleştiremeyecekler.

5 büyük banka açıklandı

Konuya ilişkin paylaşılan raporda yaptırımdan etkilenen bankaların Sovcombank, VTB Group, Novikombank, Otkritie ve Promsvyazbank olduğu açıklandı. Rusya Merkez Bankası yaptığı açıklamada Apple ve Google hizmetlerinin Amerika Birleşik Devletleri merkezli olduğu için bu 5 bankayı kullanan müşterilerin hizmetten yararlanamayacağını açıkladı.

Yorumlar (0)