Antalya'ya Rus turist akınının yaşanacağı tarih belli oldu

Antalya’daki turizm hareketliliğinin, nisan ayında Rus turistlerle başlayacağı tahmin ediliyor.

GÜNDEM 29.03.2021, 11:10 29.03.2021, 11:15
Antalya'ya Rus turist akınının yaşanacağı tarih belli oldu

Kovid-19’a karşı aşı çalışmaların hızla devam ettiği dönemde turizm sektörü, 2021 yaz sezonu için oldukça umutlu görünüyor.

Bayram ve Rus turistlerin hareketliliği beklenti yarattı

Yaz turizm sezonu yaklaşırken Antalya’da sezonun, nisan ayında Rus turistlerle açılacağı bekleniyor. Özellikle nisan ayında başlayacak olan Rus turist hareketliliği ve mayıs ayındaki Ramazan Bayramı’nın etkisiyle birlikte 2021 yaz sezonuna umutlu bir giriş yapılacağı tahmin ediliyor.

Bu anlamda turistlerin özellikle Rus turistlerin, tatil konusunda en çok ilgi gösterdiği tatil merkezlerinden biri olan Antalya, her sezon ağırladığı misafir ve turist sayısı açısından turizmin başkenti olarak adlandırılıyor. Antalya’da yeni yaz tatil sezonu için hazırlıklar tamamlanırken Kovid-19 kapsamında “Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı” başlığıyla hazırlanan programla birlikte şehre gelen turistlere güvenli ve sağlıklı bir tatil imkânı sunulacak.

Bu yıl daha fazla turist bekleniyor

Salgının yayıldığı ve Türkiye’de görüldüğü 2020 mart ayının ardından yaz sezonunda 3 milyon 512 bin 910 turiste kapılarını açan Antalya’ya, 2021’de daha fazla turistin geleceği tahmin ediliyor. 2020 yaz sezonunda gelen turistlerden 1 milyon 509 bin 648’ini Rus turistler oluştururken, 2021 sezonunu da Rus turistlerin açması bekleniyor. 

Turizm sezonu ve Antalya ile ilgili açıklama yapan Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Ülkay Atmaca, Antalya’da yeni sezon kapsamında bütün hazırlıkların tamamlandığını açıklarken, uçaklardaki hareketlilik ve rezervasyonlara bakıldığı zaman hareketliliğin, nisan ayında Rus turistlerle başlayacağını belirtti. Bu hareketliliğin ardından Ramazan Bayramının da önemli bir fırsat olduğunu söyleyen Atmaca, bayram tatili için de rezervasyonların yapılmaya başladığını belirtirken, bu bayramın da hareketli geçeceğini beklediklerini ifade etti.

“Rus turistler Antalya’yı seviyor”

Anatolity Sürdürülebilir Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı Cem Kınay, Rus turistlerin Antalya’yı çok sevdiklerini söylerken aşı çalışmalarındaki ilerlemenin, seyahatlerde ve turist hareketliliğinde önemli rol üstlendiğini kaydetti.

Yorumlar (0)