Antalya-Moskova uçağı faciadan döndü

Antalya-Moskova uçağının iniş takımlarında yaşanan arıza korku dolu anlar yaşanmasına neden oldu. Uzun çabalar sonucu faciadan dönüldü ve uçak güçlükle piste teker koydu.

GÜNDEM 17.01.2021, 09:41 17.01.2021, 17:17
Antalya-Moskova uçağı faciadan döndü

Antalya’dan Moskova’ya uçan tarifeli yolcu uçağında iniş takımları teknik arıza sebebiyle açılmayınca kabus gibi dakikalar yaşandı ancak defalarca pist past geçilerek sonunda iniş takımları açıldı ve Moskova’ya güç de olsa iniş yapıldı.

Antalya’dan Moskova’ya uçan Rus havayolu şirketi Rossiya Airlines’in tarifeli yolcu uçağı, kalkıştan uzun süre sonra iniş takımları arıza uyarısı verdi. Kaptan pilot durumu, iniş yapacağı Moskova’da bulunan Şeremetyevo Uluslararası Havalimanı’na bildirdi.

Moskova’da yoğun tedbirler alındı ve uçak havaalanına yaklaştığında ön iniş takımları hâlâ aktif olmayınca kaptan pilot pisti pas geçme kararı aldı. Defalarca pisti pas geçen pilotlar son denemede ön iniş takımın açılması üzerine inişi başarıyla gerçekleştirdi.

Diğer taraftan pilot, uçağın aprona yanaşamayacak durumda oldunu kuleye bildirdi. Pilotun yardım istemesi üzerine 186 yolcusu bulunan uçak, aprona kadar römorkörler tarafından çekildi.

Uçağın ön iniş takımlarının neden arıza verdiği ile ilgili inceleme yapılırken kâbus gibi dakikaların yaşanmasına neden olan olayda zarar gören kimsenin bulunmadığı ve 186 yolcunun tamamının sağlıklı bir biçimde tahliye edildiği kaydedildi.

Yorumlar (0)