Antalya'da korkutan görüntü: Deniz metrelerce çekildi

Antalya'nın Serik ve Manavgat ilçelerinde denizlerde 4 ila 20 metre arası çekilme meydana geldi.

GÜNDEM 23.03.2022, 01:08
Antalya'da korkutan görüntü: Deniz metrelerce çekildi

Serik ilçesine bağlı Boğazkent ile Manavgat ilçesindeki Denizyaka mahallelerindeki sahil kesiminde meydana gelen çekilme dikkat çekiyor.

Yer yer 4 ila 20 metre arasında değişiklik gösteren çekilme sebebiyle Denizyaka Sahili'nde kayalıklar ortaya çıktı, küçük adacıklar meydana geldi. 

Yurttaşlar, denizdeki çekilme neticesinde ortaya çıkan vaziyeti cep telefonlarıyla kayda aldı.

"Normal bir durum"

Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, basın mensuplarına, bölgede günlerdir etkili olan poyrazdan dolayı ülkemizin kıyılarındaki suyun Afrika kıtasına doğru sürüklendiğini dile getirdi.

Bunun gayet normal bir durum olduğunun altını çizen Gökoğlu, "Karadan deniz yönüne doğru esen sert poyraz sebebiyle Türkiye kıyılarında geri çekilme, Afrika kıyılarında ise seviye yükselmeleri oldu. Rüzgarın güney yönlerden esmesi halinde her şey normale döner. Kıyı kesiminde yoğun şekilde denizanası görülmesinin sebebi de bu." şeklinde konuştu. 

"Kıyı çizgisi sürekli olarak değişebilir"

Aynı üniversitenin coğrafya bölümünden Prof. Dr. İhsan Bulut ise suyun karayla bir araya geldiği noktaya 'kıyı çizgisi' denildiğini, bunun gelgitlerle veyahut dalgalarla sürekli olarak değişebildiğini ifade etti.

Bulut, şöyle konuştu:

"Ülkemizde gelgitlere çok fazla rastlanmaz, gelgit sebebiyle meydana gelen çekilme 40 santimetreyi aşmaz." dedi. 













Yorumlar (0)