Antalya'da bir evde bin 83 sikke ele geçirildi

Jandarma ekiplerinin Antalya'da şüpheli bir evde yaptıkları aramada eski dönemlere ait olduğu ifade edilen 1083 sikke ele geçirildi. Olaya ilişkin 1 kişi ise gözaltına alındı.

GÜNDEM 10.10.2020, 22:16 10.10.2020, 22:24
Antalya'da bir evde bin 83 sikke ele geçirildi

Jandarma ekipleri tarafından tarihi eser kaçakçılarına dair yürütülen operasyonlar titizlikle sürüyor.

Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturmayla Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile Güzelbağ Jandarma Karakolu ekipleri tarafından, N.K. isimi şahsa ait evde tarihi eser olduğu bilgisine ulaşıp çalışmalara başladı.

Toplam bin 83 sikke bulundu

Ekiplerin yaptığı fiziki ve teknik takip sonrasında savcılıktan alınan izinle dün saat 18.30 sularında Güzelbağ Mahallesi Yenice mevkiinde belirlenmiş olan bir adrese baskın yapıldı.

Yapılan baskında tarihi eser değeri taşıyan ve eski dönemlere ait olduğu ifade edilen gümüş ile birlikte bronz 1083 sikke ele geçirildi.

Evdeki sikkelere jandarma tarafından el koyulurken aramaların devamında ise 3 ruhsatsız av tüfeğiyle 1 tabanca ve tabancaya ait 47 mermi bulundu.

Şüpheli şahıs adliyeye sevk edildi

Olaya ilişkin adreste bulunan 60 yaşındaki N.K. gözaltına alındı. Karakoldaki işlemlerinin tamamlanmasıyla N.K. adliyeye sevk edildi.

Yorumlar (0)