Antalya'da 1 günlük fırtına felaketinin bilançosu! AFAD'dan vatandaşlara uyarı!

Antalya’da etkisini hissettiren şiddetli yağış ve kuvvetli rüzgar sebebiyle 29 ağaç devrilmesi, 71 su baskını ve 28 yıldırım düşmesi neticesinde yangınlar meydana geldi.

GÜNDEM 08.12.2021, 08:52 08.12.2021, 08:55
Antalya'da 1 günlük fırtına felaketinin bilançosu! AFAD'dan vatandaşlara uyarı!

Geçtiğimiz gün Antalya, büyük bir felaketi yaşadı. Dün, aralıksız bir şekilde gece saatlerinden itibaren etkisini hissettiren fırtına, günlük hayatı olumsuz etkiledi.

AFAD, bilançoyu açıkladı: Su baskınları, çatı uçması, yangınlar…

Fırtına sebebiyle cadde ve sokaklar sular altında kalırken, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, şehirde yaşanan felaketin bilançosunu açıkladı.

AFAD'ın açıklamasında, son 1 gün içerisinde saatte 130 kilometreyle fırtınanın hızı en çok Kemer ilçesinde, metrekareye 182 kilogramla yağış miktarı ise en çok Döşemealtı ilçesinde kayda geçti.

Şu ana kadar 29 ağaç devrilmesi, 71 su baskını ve 28 yıldırım düşmesi neticesinde meydana gelen yangın, 1 elektrik direğinin devrilmesi, 1 yüksek gerilim hattının kopması, 7 çatı uçması olayı yaşanırken, bu olaylar esnasında 6 aracın mahsur kaldığı, 1 tekne ve 2 trafonun da hasar gördüğü kaydedildi.

Zehirlenme riskine karşı uyarı!

Yapılan açıklamada, vatandaşların kuvvetli fırtına ve rüzgarın neden olabileceği direk ve ağaç devrilmesi, çatı uçması, baca ve soba gazı kaynaklı oluşabilecek zehirlenmeler ve ulaşımda olumsuzluklar gibi durumlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması yönünde çağrı yapıldı.

Yorumlar (0)