Annesiyle babasının katilini bulana 1 milyon TL ödül verecek

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde, babası ve annesi 3 sene önce evlerinde bıçaklanarak öldürülmüş bir şekilde bulunan iş adamı Mesut Ala, anne ve babasının katillerini bulana 1 milyon TL ödül vereceğini açıkladı.

GÜNDEM 05.02.2022, 11:54 05.02.2022, 16:48
Annesiyle babasının katilini bulana 1 milyon TL ödül verecek

13 Şubat 2019’da Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde meydana gelen olayda, Karagedik köyünde yaşayan 69 yaşındaki Mulla Ala ve 67 yaşındaki Hüsne Ala çiftinden aynı mahalledeki kızları Selver Ala haber alamayınca hemen eve gitti.

Yaşlı çift bıçaklanacak öldürüldü

Telefonla aramasına ve kapıyı çalmasına rağmen telefonu ve kapıyı açan olmadı. Genç kadın, telefon sesinin evden geldiğini fark edince evin altında bulunan ahıra girerek kontrol etti fakat babasına ve annesine ulaşamadı. Bunun üzerine Selver Ala hemen akrabalarına haber verdi. Kapı kilitli olduğu için içeri giremedi. Akrabalar ise dut ağacından tırmandıktan sonra açık olan balkon kapısından eve girdiklerinde yatak odasında çifti öldürülmüş halde buldu.

Biri 11, diğeri 8 kez bıçaklanmış

Olay yerine hemen jandarma ve sağlık ekipleri çağrıldı. Cesetleri kontrol eden sağlık ekipleri, erkek cesette 11, kadında ise 8 bıçak darbesi olduğunu, bir gün önce saat 22.00 sıralarında olayın yaşandığını ve yaşlı çiftin bıçaklama neticesinde kan kaybından öldüğünü belirledi. Jandarma ekipleri, bunun üzerine evde DNA ve parmak izi örnekleri aldı.

Evin giriş kapısının sürgü ile kilitli olduğu, yalnızca balkon kapısının açık bulunduğu, evden de herhangi bir şeyin çalınmadığı, yalnızca hayvan alım satımı ile uğraşan Mulla Ala'nın senetlerinin karıştırıldığı fark edildi. Öldürülen karı koca, bir gün sonra toprağa verildi. Olayı çözmek amacıyla Jandarma ekipleri çalışma başlattı fakat yapılan çalışmalara rağmen yaşlı çiftin katilleri bulunamadı.

“Kapıda zorlama yok”

Ala çiftinin oğlu Mesut Ala, baba ve annesinin katillerinin bulunamadığını söyleyerek, "Bir gecede babam ve annemi bıçakla öldürdüler. Kim veya kimler olduğunu bilmiyoruz, herhangi bir zorlama ya da çalınan bir şey olmadı. Kapıda da zorlama görmedik, yalnızca balkon kapısı açıktı. Şüphelendiğimiz kişiler var fakat kolluk kuvvetleri araştırdı ve bir neticeye varamadı. Kolluk kuvvetleri mücadele etti fakat yeterli olmadığını düşünüyoruz. Polisin bu anlamda daha iyi olduğunu düşünüyoruz fakat olmuyor. Özel ekip istedik, isteğimiz yerine gelmedi. 3 yıl geçti, bir icraat yok.”

“Katillerin yerini ihbar edene 1 milyon TL ödül”

Ala, katillerin bulunduğu yeri ihbar edenlere 1 milyon TL ödül vereceğini açıkladı ve şunları söyledi:

“Bu asla şaka değil, katil veya katilleri gören, bilen ve duyan kim varsa hiç beklemeden polis veya jandarmaya giderek ihbar etsin İhbarı yapan kişiye güvenlik güçleri önünde parasını vereceğim. Hiç şüpheye düşmesinler, şaka yapmıyoruz, ciddiyiz. Gelip 1 milyon TL’sini alsın. Kesinlikle gören veya duyan vardır fakat ihbar etmeye korkuyordur. Ben hiçbir cinayetin kusursuz olmadığına inanıyorum. Bunda da hataları vardır fakat göremiyoruz. Para kıymetli, belki ihbarcıları cezbeder diye düşündüm. Gönül ister ki daha çok vereyim, çünkü babam ile annemi asla maddiyatla ölçemem.

Yorumlar (0)