Anne babasını siyanür içirerek öldüren sanığa 2 kez müebbet verildi

İstinaf mahkemesi, 2019 yılının Mayıs ayında anne ve babasını siyanür içirerek öldüren kardeşinin de yaralanmasına sebep olan Mahmut Can Kalkan’a uygulanan iyi hal indirimini iptal etti. Ayrıca sanığın anne babası için 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve kardeşine yaptığı eylem için de 15 yıl hapis almasını karara bağladı.

GÜNDEM 07.10.2021, 17:18
Anne babasını siyanür içirerek öldüren sanığa 2 kez müebbet verildi

 İzmir’de meydana gelen korkunç olayda 14 Mayıs 2019 tarihinde üniversitede kimya bölümünde öğrenci olan Mahmut Can Kalkan siyanürle anne babasını içirerek öldürmüş, sıvıyı içmeyi reddeden 16 yaşındaki kardeşini de siyanürün üzerine dökülmesiyle yaralanmasına neden olmuştu.

Olayın ardından 11.Ağır Ceza Mahkemesi’nin yargıladığı Kalkan’a "Üst soydan akrabayı tasarlayarak kimyasal silahla kasten öldürme" suçunu işlediği anlaşıldığından tam 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası daha sonra da indirim uygulanarak 2 müebbet hapis olarak güncellendi. Kalkan ayrıca kardeşine gerçekleştirdiği eylem nedeniyle de 10 yıl 10 ay hapis cezası aldı.

 İzmir’de bulunan Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi’nin yaptığı incelemeler sonucunda sanık Mahmut Can Kalkan’ın kararlarda uygulanmış iyi hal indirimlerinin, yasa ve usullere aykırı olduğu anlaşıldığından yeni karar verdi.

Bütün indirimlere iptal

 Heyetin yeniden yargılama yaptığı davada; kurbanların ölümlerinin siyanürden olmasına dikkat çekilirken, sanığın yaptığı savunmalarda ‘sadece kendisinin gördüğü kırmızı gözlü bir siluetin’ bu cinayeti işlettirdiğini iddia ettiği hatırlatıldı. Adli Tıp Kurumu’nun yaptığı incelemelerde sanığın cezai ehliyetinin olmasının gerektiği ve sanığın kendisini hasta gösterme çabasında olduğu belirtildi.

Bu nedenlerden dolayı sanık için, Türk Ceza Kanunu'nun 62. Maddesinde detayları açıklanan indirim koşullarının oluşmadığına kanaat getirilerek sanığa 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis verilmesine karar verildi. Sanığın kardeşine yaptığı eylem için de ‘öldürmeye teşebbüs’ suçundan 15 yıl hapis cezası almasına ve bu cezada da indirim uygulanmasına gerek olmadığını belirtildi.

Yorumlar (0)