Ankara’ya eşek eti yediren restoranlar!

Tarım ve Orman Bakanlığının; taklit, tağşiş ya da ilaç etken madde bulunduran ürün listesindeki 3 Ankara restoranı dikkat çekti. Ala Lezzet Restoran, Hamamönü Bahçem Cafe ve Nar-ı Keyf Cafe adlı iki restoranın yemeklerinde eşek eti kullandığı Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ifşa edildi.

GÜNDEM 17.01.2020, 13:30 24.01.2020, 12:29
Ankara’ya eşek eti yediren restoranlar!

Tarım ve Orman Bakanlığı; taklit, tağşiş ya da ilaç etken maddesine sahip 386 ürünün ifşa listesini resmî internet sitesinde yayımladı. Bunların içinde en çok dikkat çeken et ve et ürünleri ve bu ürünleri kullanan restoranlar oldu. Ürünlerdeki domuz, at ve eşek eti bulguları vatandaşı şok etti.

Ankara’da sadece 3 restoranın servis ettiği yemeklerde eşek eti saptandı. Ala Lezzet Restoran ve Nar-ı Keyf Cafe adlı 3 restorandan alınan pişirilmiş yemek örneklerine ilişkin ifşa bulguları bu restoranlardan yemek hizmeti alan vatandaşları şok etti.

Ala Lezzet, Nar-ı Keyf Cafe ve Hamamönü Bahçem Cafe eşek eti yedirdi!

Bakanlığın ifşa listesine göre; Ankara’nın Balgat semtinde bulunan Ala Lezzet Restoran’ın “Patlıcan Musakka” ürününde tek tırnaklı eti; Ankara Hamamönü’de bulunan Nar-ı Keyf Cafe’nin dana ızgara köftesinde tek tırnaklı eti, yine Hamamönü’de bulunan Hamamönü Bahçem Cafe’de tek tırnaklı et bulgusu saptandı. Yaşlı ve hasta eşekler, kontrol ve denetim olmaksızın kesilerek bu restoranların et yemeklerinde sunuldu.

İşte Ankara’ya eşek eti yediren restoranlar:

Ala Lezzet

Nar-ı Keyf Cafe

Hamamönü Bahçem Cafe

Hamamönü Bahçem Cafe'ye 20.08.2019 tarihinde yapılan denetimde "Izgara Köfte" ürünlerinde usulsüzlüğe rastlanmadı. Ancak Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan ifşada kamuoyuna duyurulan "Tek Tırnaklı Eti" tespitinin Hamamönü Bahçem Kafe'nin sunduğu belge başka bir denetimde elde edilen bulgu olduğu anlaşıldı.

Hamamönü Bahçem Cafe, ayrıca 12 Ocak Pazar günü "Dezenfeksiyon Belgesi"ni Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından aldı.

İfşalar Tarım ve Orman Bakanlığı resmî internet sitesinde

Tarım ve Orman Bakanlığının 13 Ocak 2020 tarihinde kamuoyuna duyurduğu ifşa listesi Tarım ve Orman Bakanlığının aşağıdaki resmî internet adresinde görülebilme, ilgili restoranların adları Bakanlık sitesinden basit bir aramayla yapılabilmektedir:

https://www.tarimorman.gov.tr/Lists/Duyuru/Attachments/1102/Kamuoyu_Duyurusu_2020-1.pdf

"Hapis cezası veya ticaretten men olabilir!"

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Pakdemirli, taklit ve tağşiş suçlarını işleyen firmalara/işletmelere yönelik yasal düzenlemeyi en kısa sürede Meclis gündemine getirileceğini söyledi ve “Benim gönlüm hapis cezasını ister. Bu hapis cezası veya ticaretten men olabilir.” dedi.

Taklit ve tağşiş yapılan ürün ve bu suçu işleyen diğer firmaların tespitinin ve ifşasının sürecinin devam edeceğinin altını çizen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, konuya ilişkin listelerin herhangi bir gecikme yaşamadan kısa aralıklarla Tarım ve Orman Bakanlığı resmî internet sitesinde paylaşılacağını kaydetti.

Habernediyor.com

Yorumlar (16)
Melike 4 yıl önce
Nar-ı Keyf’in adı bir kaç yıl önce yine bu şekilde listede yer almıştı demek ki denetim ve ceza yeterli gelmemiş.
Orbay B 4 yıl önce
Narı keyf adlı restoranda defalarca yemek yedim görünürde güvenilir bir mekandı ama değilmiş yazıklar olsun insanlara parasıyla eşşek eti yedirmişler bu işletmelere ağır yaptırımlar uygulanacaktır diye düşünüyorum .
Mustafa tuna 4 yıl önce
Listedeki bazı firmaların halen kapatilmamasi ilginç
Seyfo balci 4 yıl önce
Böyle bir restoranin derhal cezalandirilip kapatilmasin istiyorum
Seyfo balci 4 yıl önce
Türkiyenin neresinde olursa olsun böyle restoranin kapatilmali veya para cezasina carptirilmali
Hakki bulut 4 yıl önce
Tadi guzel mamafih bayiliyom yeeeaa
Cemil 4 yıl önce
Bunlar esnaf değil bunlara para cezası verilip dükkanların kapatılması lazım da hapis cezası da olabilir
Pakize 4 yıl önce
İş yerleri bu ürünleri kasıtlı olarak satın almıyor ki bilerek kim kime eşek eti yedirtir.Onlara satış yapan şarküteriler veya kasaplar tespit edilsin kapatılsın.İş yerlerinin adını lekelemeye gerek yok.
Bütün Yorumları Görmek İçin Tıklayın