Ankaralıları canlarından bezdirmişlerdi: Böyle enselendiler!

Başkent Ankara’da uzun zamandır görülmeyen, "değnekçi" ve “korsan otoparkçı” olarak isimlendirilen otopark mafyası yeniden hortladı. Polis Güven Sokağı Operasyonu ile 9 zanlı yakalandı. Zanlıların üzerinden “sözde makbuz” çıktı.

GÜNDEM 21.06.2020, 16:23 21.06.2020, 16:46

Uzun yıllar Ankaralıları canından bezdiren ancak son yıllarda pek görülmeyen otopark mafyası yeniden hortladı. Başkentlilerin “değnekçi” ya da “korsan otoparkçı” olarak adlandırdığı ancak kendilerini “vatandaşa yardımcı olmak için ölen iyilikseverler” olarak gösteren otopark mafyasına yönelik operasyon yapıldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, çeşitli cadde ve sokaklar ile bazı kafe ve restoranların önlerini mesken tutan, araçlarını park etmek isteyen vatandaşlardan “arabana bir şey olmasın” tehdidiyle zorla para alarak haksız kazanç elde eden değnekçi, korsan otoparkçı ya da sözde valelere yönelik Güven Sokağı Operasyonu gerçekleştirdi.

Ankara polisi, vatandaşları canından bezdiren ancak aracına ya da canına bir şey gelmemesi için 20 lira vermeyi göze alan insanların kanını emen sözde otoparkçılara operasyon yapılmadan önce yüzlerce güvenlik kamerası görüntülerini inceledi.

Araçlarını park etmek isteyen vatandaşlardan üstü kapalı tehditle para isteyen kişilerin kimliğini belirleyen polis ekipleri, korsan otoparkçılık yapan 9 şüpheliyi suçüstü yakaladı. Başkent polisi, zanlıların üzerinde yaptıkları aramada, insanları korkuttukları değerlendirilen ruhsatsız 4 silah buldu.

Zanlılar, otoparkçılık yapmadıklarını, kimseyi tehdit etmediklerini, para talebinde bulunmadıklarını, insanlara yardım etmeyi çok seven birer iyiliksever olduklarını, vatandaşların ise yaptıkları bu iyilik karşısında kendilerine bahşiş verdiğini iddia etti.

Ankara polisinin üst aramalarında bulduğu sözde otopark makbuzlarına da cevabı olan sözde otoparkçılar, araçları ''emanet'' alarak koruduklarını iddia ettiler. Gözaltına alınan 9 zanlı Ankara Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

30'dan fazla adli ve idari yaptırım

Ankara Emniyet Müdürlüğünden konuya ilişkin yapılan açıklamada ise ''temiz sokaklar" anlayışıyla değnekçi diye tabir edilen korsan otoparkçılara ve dilencilere nefes aldırılmayacağı kaydedilerek, polisin görev ve yetkileri kapsamında her türlü adımın kararlılıkla atılacağı ve taviz verilmeyeceği belirtildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğünün açıklamasında, son aylarda yapılan çalışmalarda aynı suçtan 30'dan fazla kişiye adli ve idari yaptırım uygulandığı da kaydedildi.

Yorumlar (0)