Ankaralılardan Kılıçdaroğlu’na destek

Ankaralılar, Çubuk ilçesinde düzenlenen şehit cenazesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun darp edilmesine tepki gösterdi. Ankara halkı, cenazede böyle bir saldırı yapılmasını ve 70 yaşında olan Kılıçdaroğlu’na yumruk atılmasını kınadı.

GÜNDEM 27.04.2019, 16:10 03.05.2019, 17:30

Hakkari sınırında teröristlerle çıkan çatışmada 4 asker şehit olmuş, 6 asker ise yaralanmıştı. Şehit askerlerden piyade sözleşmeli er Yener Kırıkcı’nın cenaze töreni, baba evinin bulunduğu Ankara’nın Çubuk ilçesinde düzenlendi. Düzenlenen cenaze törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte katıldığı törende bir grubun fiili saldırısına uğradı. Oluşan arbededen çıkarılan Kılıçdaroğlu, bir evde iki saat bekletildikten sonra zırhlı araçla evden çıkarıldı. Evden çıkarıldıktan sonra hastaneye götürülmek istemeyen Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi’ne geçti.

Kılıçdaroğlu’nun iki saat bekletildiği eve, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar gitti. Megafonla kalabalığa seslenen Bakan Akar, “Arkadaşlarım, şehidin mekanı cennet olsun. Allah anasına, babasına, silahlı kuvvetlere, sizlere sabır versin. Şu ana kadar mesajlarınızı verdiniz, tepkilerinizi verdiniz. Şimdi sükûnetle Yener'in evine gidiyoruz. Annesine, babasına taziyelerimizi bildirmek üzere burayı boşaltıyoruz” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaşanan olayın ardından katıldığı resepsiyonda, CHP’den yapılan açıklamalara değindi. Bakan Soylu, köyün muhtarına ve şehidin ailesine Kılıçdaroğlu’nun cenazeye katılacağı bilgisinin verildiğinin söylendiğini,  fakat muhtarın ve ailenin bunu reddettiğini söyledi. CHP’den yapılan açıklamaları eleştiren Soylu, bir yalan rüzgarıyla karşı karşıya kalındığını ifade etti.

Kılıçdaroğlu’nun şehit cenazesinde darp edilmesi, günlerce konuşuldu. Siyasiler tepkilerini gösterdi. Olaya ilişkin soruşturma başlatıldı. Görüntülerden elde edilen bilgilerle 9 şüpheli gözaltına alındı. Bu kişilerden 6’sı serbest bırakıldı, 3’ü ise adli kontrol şartı uygulanarak serbest bırakıldı.

Kılıçdaroğlu’na yumruk atan kişi olan Osman Sarıgün, önce Jandarma Komutanlığı’nda ifade verdi, daha sonra Çubuk Adliyesi’ne getirildi. Sarıgün de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ankaralılar, Kılıçdaroğlu’nun şehit cenazesinde darp edilmesine yönelik tepki gösterdiler. Ankara sokaklarında insanlar CHP liderine yapılan saldırıyı “saygısızlık, terbiyesizlik” olarak değerlendirdi. Bazı vatandaşlar, olay yerine giden Bakan Akar’ın kalabalığa “mesajlarınızı verdiniz” demesini de eleştirdi. Mikrofon tuttuğumuz kişiler, cenazede böyle şeylerin ayıp karşılandığını, 70 yaşında olan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na böyle bir hareketin yapılmaması gerektiğini ifade ettiler.

Haber: Hande Atasoy

Görüntü: Uğur Atasoy

Yorumlar (0)