Ankara’daki MTA Kampüsü’nde doğal gaz patlaması

Ankara-Eskişehir yolu merkez istikametinde bulunan Maden Tektik ve Arama Genel Müdürlüğü bahçesinde patlama meydana geldi. Olay yerine çok sayıda ekip sevk edilirken patlamanın kesin sebebi bildirilmedi. Bölgedeki itfaiye ekiplerinin patlama sebebi hakkındaki incelemeler devam ederken Mansur Yavaş başta olmak üzere bazı yetkili kişiler, olayın bir doğal gaz patlaması olmasından şüpheleniyor.

GÜNDEM 20.10.2021, 10:53 20.10.2021, 12:43
Ankara’daki MTA Kampüsü’nde doğal gaz patlaması

Ankara-Eskişehir yolunun merkez istikametinde bulunan Maden Tektik ve Arama Genel Müdürlüğü binası bahçesinde şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamanın asıl sebebi henüz bildirilmemesine karşın ekipler, doğalgaz sebebiyle oluştuğunu belirtti. 



Patlama sonrasında yangın başladı 

Patlama sonrasında bölgede yangın başladığı aktarılırken Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, olayın 09.57’de gerçekleştiğini ve Bilkent, Çayyolu ve Merkez istasyonlarından çok sayıda personel ve aracın bölgeye sevk edildiğini aktardı. 



Yangın kontrol altına alındı 

Çevredeki vatandaşların yaşadığı panik hali anbean kameraya ve sese yansırken MTA yerleşkesi görevlileri ve itfaiye ekipleri, yangının kontrol altına alındığını açıkladı. Patlama ve yangın sebebiyle ölen ya da yaralananın bulunmadığı bildirildi. Ekiplerin bölgedeki çalışmaları devam ediyor. 



Soğutma çalışmaları devam ediyor 

Şiddetli patlama sesi ile şaşkına dönen Başkent sakinleri, olayın hemen ardından ekipleri arayarak itfaiyenin olay yerine hızlı şekilde intikal etmesi konusunda başarılı bir yaklaşımda bulundu. Bölgeye sevk edilen çok sayıda itfaiye ekibi, yangını söndürdü ve soğutma çalışmalarına başladı. Patlamanın üzerinden geçen yaklaşık 3 saate rağmen bölgedeki çalışmalar devam ediyor. 

Yol, trafiğe kapatıldı 

Patlamayla birlikte yolu trafiğe kapatan ekipler, soğutma çalışmalarında da trafiğin geçişine izin vermiyor. Başkent sakinlerinin yoğun şekilde kullandığı Ankara-Eskişehir yolunun trafiğe kapatılması ise bölgede uzun kuyrukların oluşmasına sebep oldu. Öte yandan MTA’nın karşısında 4 farklı akaryakıt istasyonunun bulunması da bölgedeki gerilimi artırıyor. 



Mansur Yavaş, incelemelerde bulundu 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu ve olay hakkında şu ifadeleri kullandı: “Doğal gazın kesilmesinin ardından bölgedeki yangın kontrol altına alındı. İtfaiye Daire Başkanımız ve ekipleri, patlamanın sebebi hakkındaki ayrıntılı incelemeleri ve soğutma çalışmalarını devam ettiriyor. Doğal gazdan dolayı patlama olduğunu düşünüyoruz fakat kesin sonucu onlar açıklayacak. Patlamanın olduğu noktada bir tür çalışma yapıldığını öğrendik fakat ne çalışması olduğu hakkında fikrimiz yok. Yakınlarda bir ısı merkezi var. Onun da etkisinin olduğunu düşünüyoruz. Çok şükür ki can kaybımız yok.” 



“İki veya üç tane patlama oldu” 

Patlama ve ardından çıkan yangına şahit olan vatandaşlardan Atilla Okay, şunları aktardı: “Aracımı akaryakıt istasyonunu arkasına park edip lavaboya gitmiştim ki tam o esnada patlama oldu. Patlama öyle şiddetliydi ki tüm binaların camları sallandı. Sonra arabama döndüm o sırada bir patlama daha oldu. Sanki iki üç tane sanayi tüpü aynı anda patladı. Herkes doğal gaz patlaması olduğunu söylüyor. Aracımın yerinden zıpladığını öğrendim çünkü kaldırıma oturmuş. Büyük bir deprem olduğunu düşündüm.” 

Akaryakıt istasyonundan yakıt alırken patlamaya şahit olan bir kurye ise şunları aktardı: “Patlama olur olmaz hızlı şekilde birçok ekip buraya gelmeye başladı. Bir sürü itfaiye personeli, polis ve onlarca araç vardı. Benzinlikleri hep kapattılar. İnsan ister istemez korkuyor, Allah herkesin yardımcısı olsun. Yaralı ve ölü olmadığını öğrendik. Ama iki ya da üç kez patlama olduğunu söyleyebiliyorum. İki tanesini kesin olarak duydum ama üçüncü patlamadan emin değilim çünkü o anda herkes bizi bölgeden uzaklaştırıyordu.” 

Yorumlar (0)