Ankara'da ulaşıma %30 zam!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü'nün (UKOME), toplu ulaşıma getirdiği yüzde 30'luk zam uygulaması tepkilere neden oldu.

GÜNDEM 31.08.2019, 13:37 15.10.2019, 01:00
Ankara'da ulaşıma %30 zam!

Ankaralılar, ağustos ayının son gününe şok bir zam haberiyle uyandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü (UKOME), tarafından toplu ulaşım ücretlerine yüzde 30'luk zam uygulandı. Toplu taşımaya zam kararı, Ankara Büyükşehir Belediyesi UKOME tarafından yapılan değerlendirme toplantısında alındı.

Zam oranı %30: Minibüsler 4 TL oldu
Alınan karara göre, minibüs fiyatları kısa mesafe için 3.00 TL’den 3.50 TL’ye yükselirken uzun mesafe ücretleri ise 3.50 TL’den 4.00 TL’ye yükseldi. Belediye otobüslerinin fiyatı 2.50 TL’den 3.25 TL’ye yükselirken artış 75 kuruş olarak yansıdı. 

Aktarmaya daha da yüzde otuz: Zam oranı %60!
Tam aktarma fiyatları 1.00 TL’den 1.60 TL’ye yükseldi. Tek binişlik kullan-at kartlar, 3 TL’den 4 TL’ye çıkarıldı. İndirimli biletlerde ise herhangi bir değişikliğin olmadığı belirtildi.

2017 ‘den beri zam yapılmıyordu
Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Ankara Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından yapılan zam kararında, toplu taşıma için 2017'den itibaren zam yapılmadığı ifade edildi.

Vatandaşın tepkisi: Tasarruf zamla mı yapılacak?
Mansur Yavaş’ın Ankaralılara ‘tasarruf’ vaadiyle geldiği ve bu vaatler sayesinde yüksek bir oy oranıyla seçildiğini hatırlatan vatandaşlar, gelen yüksek zamma tepkilerini dile getirdi. Tasarrufun zamlarla yapılacağından endişe duyanlar ise, yetkililerden açıklama beklediklerini ifade ettiler.

“Mansur Başkan Ankara’da ulaşım pahalı demiyor muydu?”
Mansur Yavaş’ın daha önce Ankara’da ulaşımın çok pahalı olduğunu ve seçim çalışmalarında bu argümanı kullandığını belirten bir vatandaş ise, bu durumu şaşkınlıkla karşıladığını belirtti.

“Doğalgaz zammını görmezler ama!”
Yapılan zammı savunan bazı vatandaşlar ise, dün gece doğalgaza yapılan zammı hatırlatarak bu zammın doğal olduğunu veya her iki zammın eşit eleştirilmediğini ifade etti.

Büyükşehir telefonları açmıyor
Zamla ilgili detaylı bilgi almak için ulaşmaya çalıştığımız Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise, Habernediyor muhabirlerinin telefonlarına çıkmadı. Haber merkezimize gelen bilgiler şimdilik zammın UKOME toplantısında yapılan değerlendirme toplantısında alındığı yönünde.

Yorumlar (48)
Murat 5 yıl önce
Çay şeker doğalgaz sigara alkol akaryakıt... Mansur başkan indirim mi yapacaktı? İşte bunlar hep böyüyen Türkiye
Gökhan KARAKEÇİLİ 5 yıl önce
Hiç bir siyasi dokunulmaz değil. Benim zammım, senin zammım diye bir ayrım olabilir mi? Bazıları Mansur Yavaş ı savunuyor. Zam yapan belediye CHP li olunca haklı da, doğalgaza zam yapan hükümet AKP li olunca mı haksız. Ben vatandaş olarak maaşıma aldığım zammın üzerindeki tüm zamlara karşıyım. Ve bu yılki zamlar maaşlara gelen zammın neredeyse üç katı. E bu da insafsızlık...
Cenk Baba 5 yıl önce
Doğal gaza 1 yıl içersinde %60 ( ATMIŞ ) zam geldi çocuklar.
T.s 5 yıl önce
O da böyle yaparsa !! Diğer seçimden sonra sayalım bi 24 yıl daha
Ramazan ozcan 5 yıl önce
Bir ayda doğalgaza yapılan zam yüzde otuz Mansur başkan ne yapabilir sorgulamak lazim
Misafir 5 yıl önce
Her kim olsa yapardı diye düşünüyorum zira ego otobüsleri doğalgazlı 2017 den simdiye kadar ne kadar zam yapıldı birde bu yönüyle yorumluyalim
Halim 5 yıl önce
Bu mne la
ndaşa zam zam resmen ben hırsızi sen de ol diyor 5 yıl önce
Bütün Yorumları Görmek İçin Tıklayın