Ankara’da milli bayramlarda ulaşım ücretsiz!

Dün yapılan Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısından, dini bayramların yanında milli bayramlarda da ulaşımın ücretsiz olması kararı çıktı.

GÜNDEM 17.05.2019, 09:52 17.05.2019, 10:06
Ankara’da milli bayramlarda ulaşım ücretsiz!

31 Mart yerel seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mansur Yavaş, seçim sürecinde verdiği sözleri tutmaya devam ediyor. Mansur Yavaş’ın seçim vaatleri arasında Ankara’da dini bayramlarda ücretsiz olan ulaşımın, milli bayramlarda da ücretsiz yapılması bulunuyordu. Belediye başkanlığı görevine geldikten sonra birçok ses getiren icraatta bulunan Yavaş, dün yapılan meclis toplantısında milli bayramlarda ulaşımın ücretsiz olmasını teklif etti. Mecliste oy birliği ile kabul edilen teklif sonrası Ankara’da artık milli bayramlarda da ulaşım ücretsiz olacak.

Uygulamanın kapsamı genişletildi

Daha önce sadece dini bayramlarda uygulanan ücretsiz ulaşımın kapsamı da genişletildi. Önceden ücretsiz ulaşım sadece EGO otobüslerinde geçerliydi. Alınan kararla artık metro, EGO otobüsleri ve teleferikte dini ve milli bayramlarda Ankara halkına ücretsiz hizmet verecek.

Mecliste MHP grubunun verdiği teklifle, ilk uygulamanın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı’nda yapılması kararı alındı.

Ankara halkı milli bayramlarda da resmi tatil olduğu için ücretsiz ulaşım olmasını istiyordu. Alınan karar Ankara halkını mutlu etti. Artık Ankara’da dini ve milli bayramlarda sabah 06.00 saatinden başlayarak gece 24.00 saatine kadar EGO otobüsleri, metro ve teleferik hattı ücretsiz olarak hizmet verecek.

Yavaş’ın ulaşım için birçok sözü vardı

Yavaş, Ankara’da ulaşım sorununu çözmek için seçim sürecinde başka vaatlerde de bulunmuştu. Bunlardan birisi asgari ücretliler için işe gidiş geliş saatlerinde ücretsiz otobüs seferleri düzenleyeceğini söylemişti. Asgari ücretlinin aldığı maaşı yol parasına vermesine izin vermeyeceğiz açıklamasında bulunmuştu.

İstanbul’da da ulaşım vaatleri ön planda

Türkiye ekonomik dar boğazdan geçerken yapılan yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi adaylarının halkçı söylemleri seçimlerde başarı sağlamalarına sebep oldu. Tartışmalı İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde, CHP adayı olan Ekrem İmamoğlu ’da ulaşım ücretleri hakkında birçok vaatte bulunmuştu. Bunlardan birisi de geçtiğimiz günlerde uygulamaya konulan, öğrencilerin kullandığı aylık öğrenci kartlarına indirim yapılmasıydı.

Ekrem İmamoğlu 31 Mart seçimleri öncesinde aylık öğrenci kartlarının 85 TL’den 50 TL’ye düşürüleceği vaadinde bulunmuştu. Mazbata krizinin son bulmasıyla 17 Nisan’da göreve gelen Ekrem İmamoğlu, İstanbulluların dikkatini çeken birçok uygulama yapmıştı. İmamoğlu’nun 19 günlük belediye başkanlığı sürecinde il belediye meclisi üyeleri seçimden önce verdiği vaatlerin takipçisi olacaklarını duyurmuşlardı. Bu kapsamda AK Partili meclis üyeleri İstanbul’daki aylık öğrenci ulaşım kartlarının İmamoğlu’nun vaat ettiği 50 TL yerine 40 TL’ye indirilmesini teklif etti. Yüksek Seçim Kurulu’nun İstanbul seçimlerini iptal etmesinden hemen önce İmamoğlu, bu kararı onaylayarak ilgili birimlere gerekli çalışmaları yapma görevi vermişti. YSK’nın İstanbul seçimlerinin iptal edilerek 23 Haziran’da yenilenmesi kararı vermesinin ardından, İçişleri Bakanlığının görevlendirdiği vali Ali Yerlikaya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Ali Yerlikaya yönetimindeyken İstanbul’da aylık öğrenci ulaşım kartları 85 TL’den 40 TL’ye indirilmiş oldu. Kararı tüm İstanbul halkı olumlu bir adım olarak karşıladı.

Yorumlar (0)