Ankara’da FETÖ soruşturması: 48 gözaltı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen komiserlik sınavı soruşturmasında FETÖ’cü 48 kişi için gözaltı kararı çıktı.

GÜNDEM 05.02.2021, 15:28 06.02.2021, 11:04
Ankara’da FETÖ soruşturması: 48 gözaltı

Fetullahçı Terör Örgütü’nün emniyete kendi adamlarını yerleştirmek amacıyla sınavlara müdahalede bulunduğuna dair soruşturmalar sürüyor.

48 kişi için gözaltı kararı

Bu kapsamda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen komiser yardımcılığı sınavına dair FETÖ soruşturmasında 48 kişiye ilişkin gözaltı kararı çıktı.

Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen 2005 senesi polis memurluğundan komiser yardımcılığına geçiş sınavı soruşturması dahilinde, FETÖ üyelerince yazılı sınav öncesinde sınav sorularına erişilip örgüt mensuplarına dağıtıldığının tespit edilmesinin ardından sınav sorularını alıp komiser yardımcısı olan ve soruların dağıtılmasına aracı olan 48 FETÖ/PDY mensubuna ilişkin gözaltı kararı verilmiştir.” denildi.

Açıklamanın devamında şüphelilerin yakalanmasına dair çalışmalara Organize Suçlarla Mücadele şube Müdürlüğü ve Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince devam edildiği kaydedildi.

Yorumlar (0)