Ankara’da diplomasi trafiği: Baerbock ve Lavrov ziyarette bulunacak

Türkiye’nin bu haftaki diplomasi trafiği yoğun bir şekilde gerçekleşecek. Ankara bu konuda önemli isimlere ev sahipliği yapacak. Çarşamba günü Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, perşembe günü ise Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock’ın Başkent’e ziyarette bulunacağı açıklandı.

GÜNDEM 06.06.2022, 12:06
Ankara’da diplomasi trafiği: Baerbock ve Lavrov ziyarette bulunacak

Türkiye’ye yeni hafta önemli isimler geliyor. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un Ankara’ya gerçekleştireceği ziyaret kritik olarak değerlendiriliyor. 8 Mayıs Çarşamba günü yapılacak olan ziyarette birden fazla konu masaya yatırılacak. Bunun yanı sıra 9 Haziran Perşembe günü Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock’ta Ankara’ya ilk resmi ziyaretini gerçekleştirecek.

Karadeniz’de tahıl koridoru planı görüşülecek

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, askeri bir heyetle beraber Karadeniz'de tahıl tankerleri için yapılacak güvenli koridor konusunu değerlendirmek için Türkiye'ye ziyarette bulunacak.

Lavrov'un Türkiye ziyareti çerçevesinde Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri ile de görüşme sağlaması bekleniyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Rus mevkidaşı ile gerçekleştireceği görüşmede, Ukrayna savaşının bitirilmesi adına izlenecek yol haritası da masaya yatırılacak.

Almanya Dışişleri Bakanı Ankara’ya geliyor

Bu kritik görüşmeden bir gün sonra, 9 Haziran Perşembe günü Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Türkiye'ye ilk resmi ziyaretini yapacak.

PKK'nın Fransa ve Almanya’da gerçekleştirdiği gösteriler sebebiyle, Dışişleri Bakanlığı iki ülkeye nota vermişti. Alman bakan tarafından yapılacak Ankara ziyaretinde bu konunun gündeme geleceği düşünülüyor.

Birden fazla Dışişleri Bakanı Türkiye’ye geliyor

Pazartesi günü ise Azerbaycan-Türkmenistan-Türkiye üçlü toplantısı da düzenlenecek. Görüşmeye Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov ve Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov katılacak.

Türkiye, 7 Haziran tarihinde Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanı Bujar Osmani'yi ağırlayacak. Bunun yanı sıra 8 Haziran Çarşamba günü ise Hollanda Dışişleri Bakanı Wopke Hoekstra Türkiye’ye gelecek.

Yorumlar (0)