Ankara’da DEAŞ operasyonu: 18 gözaltı

Başkentte çatışma bölgelerinde faaliyette bulunan DEAŞ silahlı terör örgütü üyeleri ile iltisaklı oldukları belirlenen 18 şahıs yakalandı.

GÜNDEM 07.03.2023, 10:32 08.03.2023, 09:03
Ankara’da DEAŞ operasyonu: 18 gözaltı

Terörle mücadele sınır dışında ve sınır ötesinde kararlılıkla sürdürülüyor. Bu kapsamda Ankara’da DEAŞ terör yapılanmasına karşı operasyon gerçekleştirildi.

Firari zanlılar için çalışmalar devam ediyor

Ankara TEM ve İstihbarat Şube Müdürlükleri tarafından gerçekleştirilen teknik ve fiziki takiplerin sonucunda, çatışma bölgelerinde faaliyette olan DEAŞ silahlı terör örgütü üyeleri ile iltisaklı oldukları tespit edilen ve bir bölümünün çatışma bölgelerinde yer aldığı geçmiş dönemlerde terör örgütü içinde faaliyet sağladıkları belirlenen kişilere operasyon düzenlendi.

Emniyet ekipleri tarafından toplam 20 yabancı uyruklu kişiye yönelik başkent genelinde düzenlenen eşzamanlı operasyon kapsamında 18 şahıs yakalandı. Firari olan zanlıların yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü ifade edildi.

Sınır dışı edilecekler

Elde edilen analiz ve istihbari bilgiler sonucunda YTS (Yabancı Terörist Savaşçı) kategorisinde oldukları belirlenen zanlıların sorgu ve işlemlerinin ardından sınır dışı edilmeleri için göç idaresine sevk edilmelerinin planlandığı aktarıldı.

Yorumlar (0)