Ankara'da 'Çukur' operasyonu: 17 gözaltı

Etimesgut ve Sincan ilçelerinde kahvehanelere el koyan, vatandaşları silahla tehdit eden suç örgütüne karşı düzenlenen operasyonda; 7 tabanca, 600 tabanca fişeği, av tüfeği ve uyuşturucu madde ele geçirildi.

GÜNDEM 07.11.2020, 01:14 07.11.2020, 00:56
Ankara'da 'Çukur' operasyonu: 17 gözaltı

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, Etimesgut ve Sincan bölgesinde etkinlik gösteren, kendilerini 'Yurtlu Kardeşler' ve 'Aramaz Grubu' şeklinde isimlendiren suç örgütünün yakalanmasına yönelik operasyon başlattı.

Etkin oldukları bölgeye 'Çukur' ismini vermişler

Ekipler, söz konusu örgüt mensuplarının 'Çukur' ismini verdikleri barakalar bölgesinde birlikte hareket ettiklerini, kahvehanelere 'çökme' biçiminde tabir ettikleri yağmalama eylemini yaptıklarını ve vatandaşlara yönelik silahlı tehdit eyleminde bulunduklarını tespit etti.

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile operasyon gerçekleştiren ekipler, O.M.H. ve U.Ç'nin elebaşları olduğu suç örgütüne yönelik eş zamanlı olarak 34 ayrı adrese baskın yaptı.

17 kişi gözaltına alındı

Operasyonlar kapsamında 5'i cezaevinde olan 33 şüpheliden 17'si gözaltına alındı.

Ekiplerce yapılan aramalarda; 7 tabanca, 600 tabanca fişeği, av tüfeği, bir miktar uyuşturucu madde ve çok sayıda dijital içerik ele geçirildi.











Yorumlar (0)